sunnuntai 9. syyskuuta 2012

Keräilijän keittiössä

Mainitsinkin tuossa aloitustekstissä, että blogin nimi tulee omenatarroista, jotka muistan oman lapsuuden mummolasta. Mummillani oli vanhan puutalon keittiössä vaaleankeltaiset kaapit, joihin hän oli liimannut oransseja omenatarroja koristeeksi. Harmi, että nekin hienot kaapit lähti vuosia sitten keittiöremontin tieltä kaatopaikalle. Olin liian nuori niitä puolustamaan :) Omenatarroja saa nykyäänkin monessa eri värissä. Olen liimaillut niitä keittiömme kaappeja somistamaan. Ne tuovat niin ihanasti mieleen lapsuuden kesät..Asumme kesäkuussa 2012 valmistuneessa kerrostalossa, jossa kaikki kiiltää uutuuttaan ja pinnat ovat valkoiset. Minulla onkin edessä mieluinen ja  iso projekti sisustaa kodistamme värikästä retrokotia. Muuttoa ehdittiin odottaa melkein kaksi vuotta, joten olen ollut niin onnellinen, kun viimein olen päässyt projektin kimppuun. Tyyliini sopisi paremmin asua vanhassa puutalossa, mutta eihän sitä kaikkea tässä elämässä voi saada. Minä olen oikein tyytyväinen nykyiseen asuntoomme. Se sopii sijainniltaan ja kooltaan loistavasti meidän perheen elämäntilanteeseen. Olen toivoton keräilijä ja se näkyy meidän keittiössä. Kaapit pursuavat astioita ja täytyy myöntää, että kaikki eivät ole jokapäiväisessä käytössä. Periaatteni on kuitenkin, että kaikkea voi käyttää, vaikka sitten juhlakattauksiin.


Yläkuvassa näkyy meidän keittiön seinähylly. Löysin sen kesäkuussa Sörnäisten Fidasta, hinta oli 15 euroa. Epäröin hetken ostanko sitä, mutta onneksi ostin. Hylly sopii täydellisesti pienten aarteiden säilytykseen! Ylähyllyn punaiset kukka- ja sydänpurkit ovat löytö alukesän Kallion puistokirppikseltä. Keskimmäinen ruskea purkki on kulkeutunut kotiimme joskus vuosia sitten. Erityisen rakas esine minulle on tuossa alahyllyllä oleva Esteri Tomulan Finelille suunnittelema sienikuvioinen emalikulho. Sen pelastin rakkaan mummini jäämistöstä tänä kesänä, samoin kuin tuon vuoden 1968 kalenteripyyhkeen. Kalenteripyyhkeet alkavat olla aika hinnoissa varsinkin nettikirpputoreilla. Omenapyyhe löytyi Tukholmasta eräästä retrokaupasta, täytyy kirjoittaa siitä enemmän tuonempana.


Kortit ovat kulkeutuneet meille muistaakseni Kööpenhaminasta. Laitoin ne Ikean punaisiin kehyksiin, jotka olen ostanut kirppareilta.
Jokin näissä emalikattiloissakin kiehtoo! Kaikki ovat löytöjä
kirpputoreilta. Kallein ostokseni on näistä kalakuvioinen Esteri Tomulan suunnittelema Neptun (Finel), jonka ostin eräältä Matinkylän kirpputorilta 15 eurolla. Finelille Raija Uosikkisen suunnittelemat Kehrät olivat 4 euroa ja 5 euroa Olarin kirppikseltä. Sisältä kattilat eivät olleet kovin hyvässä kunnossa, mutta erittäin mieluinen löytö silti. Asuimme aikaisemmin Olarissa ja olin tuon kirppiksen vakioasiakas. Sieltä tuli löydettyä monta kertaa aarteita. Myös ylähyllyn priimakuntoinen punainen puolalainen emalikattila on löytö Olarin kirppikseltä hintaan 5 euroa.

Ihanat vihreät kukkakattilat olen ostanut nelisen vuotta sitten Kauppahuone Kekosta. Kauppahuone Keko on aivan ihastuttava Osto- ja myyntiliike Helsingin Kalliossa (tai onkohan alue oikeastaan Harjua). Palvelu on aina lämminhenkistä ja ystävällistä. Kauppahuone Keko löytyy osoitteesta Harjutori 8, 00500 Helsinki.

Tuo Vegeta on ehkä arvokkain löytöni ja samalla halvin. Ostin sen Vallilan makasiinien yhteydessä sijaitsevasta kuolinpesähallista. Kattila oli juuri saapunut sinne ja oli ihan pölyn ja lian peitossa. Maksoin siitä huimat 1,50 euroa! Konona puhdistuksen jälkeen kattilasta kuoriutui oiken siisti yksilö. Sydänkuvioinen kattila on kevään 2012 löytöjä Matinkylän kierrätyskeskuksesta. Matinkylän kierrätyskeskus on kyllä oikea aarreaitta, jossa retroilijan kannattaa vierailla!

Tämän kaapin sisältö on oikeastaan vain juhlakäyttöön, sillä näistä suurin osa ei kestä konepesua. Viimeksi ihania kukkalaseja tulikin käytettyä lähisukulaisille järjestetyissä tupaantuliaisissa . Sydänkuvioinen punainen tarjotin on viimeisin kirppislöytöni 8.9.2012 järjestetystä Siivouspäivästä.

Kääntöpaikalla Arabianrannassa oli asukkaiden järjestämä kirpputori, josta tarjotin lähti mukaani  kahdella eurolla. Sokin puisen laatikon pelastin kaatopaikkatuomiolta mummolani autotallista tänä kesänä. Nyt se toimii pannualusien ja teepurkin säilytyslaatikkona. Lasikaappi on oikeastaan meidän kodin ainoa "uutena" ostettu huonekalu. Ostin sen vuonna 2010 Mokomarketista.
 
Rakastan pilkkukuosia! Taustalla näkyvä tarjotin löytyi kesällä 0,20 eurolla Parikkalan Kierrätyskeskuksesta (Osoite: Kiipolantie 2, 59100 Parikkala). Kahvimylly on Olarin kirppikseltä 5 euron ostos lähivuosilta. Isompi pilkullinen purkki maksoi eräällä Tallinnalaisella torilla 0,20 e ja pienen purkin alkuperä on ehtinyt jo unohtua.
Tämä ihastuttava hedelmäkulho löytyi keväällä Valtteri Vallilan makasiineilta viikonloppukirppikseltä hintaan 4 e.
Tässä yhden keittiönkaapin kätköjä. Varsinainen löytö oli tänä kesänä eräältä Kööpenhaminalaiselta kirpputorilta ylähyllyllä pilkottava kannellinen Arabian Pomonasarjan purkki hintaan 7 euroa. Kyllä olin iloinen! Teen vielä myöhemmin kirjoituksen noista kesällä ulkomailla koluamistani kirpputoreista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti