torstai 27. syyskuuta 2012

Juhlaa arjen keskellä

Tänä aamuna heräsin vuoden vanhempana. Ihmettelin hetken, kun kello oli jo puoli kahdeksan ja miehellä ei näyttänyt olevan kiirettä töihin. Sitten hän ilmoitti, että ensimmäinen syntymäpäivälahjani on, että hänellä on vapaapäivä. Oli ihanaa maata sängyssä, kun keittiössä valmistui kahvi ja aamupalasämpylä.

Taapero vietti vaarin kanssa aikaa päivällä, ja me suuntasimme mieheni kanssa yhteen lempikaupunginosistani, eli Kallioon. Sain luvan kanssa kierrellä kirpputoreja ja tehdä löytöjä! Aika monta synttärilahjaa löysinkin.

Sörnäisten Fidasta sain ihanan Finlaysonin kankaan......ja tulevalle vauvalle retrokankaisen pienen peiton......ja patalapun keittiöön..


Menimme myös yhteen lempiliikkeistäni Osto- ja myyntiliike Kekoon (Harjutori 8,00500 Helsinki). Löysin omenakuvioiset lasit:


Välillä söimme Martinassa ja sitten kävelimme vielä Mäkelänkatua pitkin Emmaus-kirppikselle (Vallilassa, Mäkelänkatu 54, 00510 Helsinki). Emmauksesta löytyi meille keittiövaaka (8,50e)..


 ..ja kahdet rullaverhot huimaan yhteishintaan 1 e! Nämä ovat niin minun tyyliä, mutta hieman joudun miettimään, mihin ne meillä sijoitan...


..olohuoneeseen löytyi auringonkeltaiset pitkät verhot 5e. Näitä meillä oli jo entuudestaan kaksi, joten olen iloinen, että saadaan näitä samanlaisia lisää kaksi!


Ja pitihän sitä taas taaperolle ostaa jotain pientä. Marimekon todella hyväkuntoinen raitapaita maksoi Fidassa 4 e, vanhat 70-luvun lastenkirjat 0,30 e kpl ja kuvakirja 0,20 e Emmauksessa.


Kirpputorikierroksen jälkeen pääsin vielä intialaiseen päähierontaan. Kotiuduttua tästä hemmottelupäivästä vietimme rauhallista koti-iltaa koko perhe.

Sain viimeisteltyä leipälaatikko-projektini. Ostin tällaisen valkoisen peltisen leipälaatikon viime viikolla kolmella eurolla Malminkartanon Horisontti-kirpputorilta. Olen pitkään halunnut meille jotain värikästä  leipälaatikkoa keittiön tavaroiden säilytykseen. Vanhat peltiset leipälaatikot ovat kovin haluttuja (hinnat nousevat pilviin nettihuutokaupoissa), joten päädyin tuunaamaan itse meidän keittiöön sopivan.


Maalasin edellisestä projektistani ylijääneellä maalilla laatikon kolmeen kertaan ja koristelin tietenkin omenatarralla:


Tämäkään projekti ei mennyt ihan niinkuin piti. Ensi kerralla jos teen vastaavaa, maalaan mieluummin spray-maalilla ja irrotan tuon liikkuvan luukun erikseen. Maalaaminen sisäpuolelta oli vähän haastavaa ja paikkapaikoin on valumajälkiä. Kyllä tämä edestäpäin kelpaa minulle ja säilytän siellä nyt pannualusia ja teetä.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti