tiistai 11. syyskuuta 2012

Kesäisiä muistoja Savonlinnan kirpputoreilta

Tänä kesänä moni valitti huonoa säätä. Minusta tuntui, että juuri tänä vuonna oli melko normaalit Suomen kesään kuuluvat säät. Kahtena aikaisempana vuonna on sattunut olemaan poikkeuksellisen kuuma. Katselin äsken valokuviamme ja niistä näkyi, että aurinkoisia päiviäkin on riittänyt.


Vietämme etenkin kesäisin aikaa Punkaharjulla, missä lapsuuden mummolani sijaitsee. Punkaharjun maisemat ovat henkeäsalpaavan kauniit jokaisena vuodenaikana. Auringonlasku kesäillassa on yksi maailman kauneimmista näyistä .


Aina mökillä ollessamme minun on päästävä kirpputorikierrokselle Savonlinnaan, koska sinne on vain puolen tunnin ajomatka. Savonlinna on ihana kesäkaupunki ja sieltä löytyy lukuisia mainitsemisen arvoisia kirpputoreja. Kolusin ne lomaillessa useaan otteeseen.

Tämä lumpeenlehdellä kelluva kuppi kuuluu ihastuttavaan Arabian kahviastiastoon. Astiasto oli todellinen löytö Savonlinnan Hulikkakorttelissa sijaitsevalta A-kirppikseltä. Maksoin kahviastiastosta 35 euroa. Astiasto ei ole ihan täydellinen, mutta hinta oli mielestäni todella kohtuullinen. Kupit ovat hyvässä kunnossa ja sokerikko ja kermakkokin vielä tallella. En ole saanut selville astiaston historiaa, muuten kuin valmistus on ollut joskus 70-luvun puolella. Alkuperästä olisi hauska tietää enemmän.

Hulikkakortteli on vanha puutalokortteli, joka ilmeisesti on jatkuvan purku-uhan alla. Se on sääli! Tulen surulliseksi aina, kun kauniita puutaloja puretaan uudisrakentamisen tieltä. Ei Savonlinnan keskustassakaan puutaloja ole enää liikaa...
A-kirppiksen hinnat ovat erittäin kohtuulliset ja tavaraa on kolmen huoneellisen verran. Löydät A-kirppiksen vielä toistaiseksi  osoitteesta Olavinkatu 28. Kirppis on auki arkisin 9-18 ja lauantaisin 9-13.

Matkan varrella Punkaharjulta Savonlinnaan on kaksi pakollista pysähdyspaikkaa. Toinen on Pääskylahdessa Kaartilantie 10 sijaitseva Savonlinnan kierrätyskeskus ja toinen on Simolankadulla  Retrokirppis. Viereisen kuvan keltainen hyväkuntoinen Finelin emaliastia löytyi Retrokirppikseltä 6 euron hintaan. Retrokirppiksellä on melko korkeat hinnat ja tavara on pääosin antiikkia ja muita keräilyesineitä. Siellä on kuitenkin aina yksi pöytä, jota minun täytyy käydä ihastelemassa (täytyy laittaa kuva siitä myöhemmin).Kulhossa istuva nalle ja kulhon alla näkyvä kukkaverho ovat löytöjä Savonlinnan linja-autoasemalla sijaitsevalta Kympintorilta. Nalle maksoi vain 1,50 e ja oli niin hellyyttävä liikkuvine tassuineen, että pelastin sen meille.Yksi Savonlinnan kirpputorikierroksen vakiovierailukohteista on Kympintorin lähellä sijaitseva Pelastakaa Lapset -Kirpputori (Olavinkatu 61). Kirpputori on melko pieni, mutta teen sieltä melkein aina jotain löytöjä. Tänä kesänä olen pelastanut sieltä mm retrokankaita, Erik Koldin keittiöpurkin, oman syntymävuoteni äitiyspakkauksen makuupussin, sekä muutamia hellyyttäviä vanhoja pehmoleluja. Hinnat ovat joka kerta erittäin kohtuulliset ja raha menee hyvään tarkoitukseen. Aukioloajat ovat ma-pe 10-17 ja la 10-14.

2 kommenttia:

  1. Astiasto on Arabian Pizzicato-sarjaa 70-luvulta. Tätä on olemassa oranssin lisäksi vaaleansinisenä.

    VastaaPoista