sunnuntai 23. syyskuuta 2012

Viikon kirppistelyt

Tällä viikolla kävin viidellä eri kirpputorilla. Mitään välttämätöntä meiltä ei puutu, mutta aina sieltä jotain tarttuu mukaan. Kävin pitkästä aikaa Malminkartanossa Horisontti kirpputorilla. Sieltä löytyneet vanhat lastenkirjat herättivät lapsuusmuistoja:


Kaarina Helakisan Elli-Velli Karamelli on vuodelta 1974 maksoi vain 0,80 e. Kuvitus on ihanan värikäs:


Oili Tannisen Sirkuskoira Musti vuodelta 1984 maksoi 1 e. Tämän kuvituksen muistan lapsuudesta hyvin:


Mäyräkoira Kymppi vuodelta 1981 maksoi 0,50 e ja Veturi-Ville ja Konstaapeli-Kalle painos vuodelta 1975 (ilm. 1971) maksoi 1 e. Nämä eivät ole minulle niin tuttuja, mutta kuvitus kiehtoi ja näitäkin on mukava lukea omille lapsille.Samalla reissulla pyörähdin Kannelmäessä Aino-kirpputorilla. Sieltä minun oli ihan pakko pelastaa mm tämä peltinen leikkihella taaperon keittiöön.Taaperon keittiön sydänkuvioiset kattilat ja puinen kakku ovat löytöjä viime kesältä Kööpenhaminasta Miniministeriet nimisestä lastenkaupasta.

Arabianrannasta Kirpun torilta löysin ihanan suomalaisen Livalin lampun 5 eurolla. Meiltä puuttuikin sopivasti juuri yksi kattolamppu, joten tämä oli tarpeellinen ostos.


Ja koska kaikki oranssikuvioinen kiehtoo, lähti tämä 2 euron jonkun itseompelema pieni kangaslaukku myös mukaani:


Lauantaina kävimme Etelä-Hermannin avajaisissa. Tietenkin sieltä löytyi kirpputori.


Taapero pääsi tekemään katutaidetta.
Ja äiti pääsi tekemään löytöjä mm taaperolle. Pari kertaa sain vakuutella rattaita työnnellessäni, että on minulla ihan oikeakin lapsi mukana. Hellyyttävä apina maksoi 3 e ja Marimekon kankaista ommeltu kukkatyyny 0,50 e.

Apinoitahan meillä kyllä olisi jo ihan riittävästi, kaikki ovat kirpputoreilta meille muuttaneita....Katukirppiksellä oli ihan kivasti myyjiä. Itselleni löysin Tampellan verhot 3 e.
On ihanaa, että Helsingissä kaupunginosat ovat viime vuosina aktivoituneet. Tällaiset tapahtumat ovat todella mukavia!

Alkuviikosta ehdin poiketa myös Pikku Huopalahden IsanTamine-kirppiksellä.  Isan Tamine ansaitsee myöhemmin ihan oman juttunsa (löydät osoitteesta Tilkankatu 2 CL 2, 00300 Helsinki).

2 kommenttia:

  1. Leikkihellaa googletin ja löysin blogisi. Oli hassua nähdä tuo hermannin kirpparin apina ja marimekkotyyny, pitkään niitä pyöritin, mutta jätin. Meilläkin on niin monta apinaa, enkä yleensä niitä kirpparille pysty jättämään. Ihanaa että sielukas apina sai kodin.

    VastaaPoista
  2. Hauska kuulla :) Apina istuu tyytyväisenä tuolla hyllyssä ja kukkatyyny koristaa lastenhuoneen nojatuolia. Olen todella huono jättämään apinoita kirpparille ja siksi vähän toivon, että en löydä niitä enempää. Niitä alkaa olla tarpeeksi...

    VastaaPoista