perjantai 14. syyskuuta 2012

Apina muutti taloon


Tämä 45 cm korkea japanilainen monchhichi apina muutti meille tänään. Palkkapäivän kunniaksi uskaltauduin pyörähtämään Hakaniemen Fidassa (Hämeentie 5 a, 00530 Helsinki). Näistä tulee niin lapsuus mieleen! Isoveljilläni oli molemmilla omat monchhichit, joilla sain välillä leikkiä. Monchhichien historiaa voi lukea täältä.

Viime kesänä löysin samanlaisen apinan kuin vanhemmalla veljelläni oli lapsuudessa. Pienempi kaveri maksoi 20 kruunua (vähän yli 2 e) Tukholman Emmaus Vintage kirpputorilla.

Tuo tämän päivän löytö oli vähän kalliimman puoleinen (14 e), mutta se oli pakko pelastaa. Ja taapero on mielissään!Suosittelen Tukholman Emmaus Vintagea! Liikkeessä on pääosin ihania vintage/retrohenkisiä vaatteita, mutta myös jonkin verran pientavaraa.Vieressä on myös suuri tavallinen Emmaus kirpputori, jossa kannattaa samalla poiketa. Jos Viking Linella on liikkeellä, kirpputorit löytyvät pienen koukkauksen kautta matkan varrelta laivaterminaalista Vanhaan kaupunkiin. Alla oleva linkki vie Emmaus Stocholmin sivuille. Olen kopioinut Emmaus Vintagen osoitteen ja aukioloajat alle:Emmaus Second Hand vid Slussen

Peter Myndes Backe 8

Stora butiken: öppet mån-fre 10.30 - 19.00 lör 11.00 -16.00
Vintagebutiken: öppet mån-fre 10.30 - 19.00 lör 11.00 -16.00

1 kommentti:

  1. Nuoremmalla isoveljelläsihän on oma tuollainen apina (eli nuusku-peikko) vieläkin tallessa.

    VastaaPoista