perjantai 16. elokuuta 2013

Mystinen patsaspuisto ja mustikkametsä

Valtatie 6:n varrella Parikkalan Koitsanlahdessa sijaitsee mykistävä nähtävyys, taiteilija Veijo Rönkkösen (1944-2010) luoma patsaspuisto. Patsaspuisto on minulle jo lapsuudesta tuttu seikkailupaikka ja viime mökkireissulla vein lapseni ihmettelemään Veijo Rönkkösen elämäntyötä.

Rönkkönen valoi betonista lähes 500 patsasta 50 vuoden aikana. Patsaat on nähtävillä edesmenneen taitelijan kotitalon puutarhassa.


Joogatarhassa on 250 patsasta. Taitelija oli intohimoinen joogaaja ja teki itse kaikki patsaiden kuvaamat asanat:
Puistossa vallitsee mystinen ja satumainen tunnelma:


Rönkkösen viimeiseksi työksi jäi talon ympäri temppuilevien ja voimistelevien lasten paraati:
Rönkkösen kuoleman jälkeen patsaspuiston pelasti teollisuusneuvos Reino Uusitalo. Puisto on avoinna ympäri vuoden yleisölle ja vierailijat voivat tukea patsaspuiston toimintaa vapaaehtoisella pääsymaksulla. Lisää tietoa patsaspuistosta löydät sivuilta http://www.patsaspuisto.net/.

Lisää mystistä tunnelmaa sain kokea mustikkametsällä Punkaharjun Mustaniemellä. Täydellisempää mustikkapaikkaa en olisi voinut toivoa. Harmi kun aikaa oli liian vähän. Tuolta olisin saanut marjat koko talveksi.


Mökkireissu on nyt takana ja olo hieman haikea. Onneksi on paljon valokuviin tallennetuja hetkiä, joita voi muistella talven pimeinä iltoina.2 kommenttia: