maanantai 19. marraskuuta 2012

Pena ja punainen postilaatikko

Sunnuntaina järjestetyltä Kääntöpaikan kirpputorilta jäi  liikaa tavaraa myymättä, joita en halunnut enää säilöä nurkissamme. Niinpä kävin tänään Kyläsaaren Kierrätyskeskuksessa lahjoittamassa niitä eteenpäin.  Huomasin Kierrätyskeskuksen ulkopihalla ihanan peltisen postilaatikon. Hintaa sain ehdottaa itse ja postilaatikko lähti mukaani 4 eurolla. Mitä kaikkea kivaa tässä sitten voikin säilytellä...


Postilaatikko täytyi käydä maksamassa ihan sisällä saakka ja samalla katsoin pikaisesti, että onko siellä mitään pelastamisen arvoista. No leluosastolla tuli vastaan lapsuudesta tuttu Pena apina. Parhaalla lapsuusajan ystävälläni oli tällainen Pena niminen, ja se oli hänen rakkain lelunsa. Tuli heti paljon muistoja mieleen! Taitaa Pena olla  vieläkin hänellä tallessa, täytyykin tarkistaa! Apina maksoi euron.


Askarteluosastolla tein tapettilöytöjä eurolla. Lasten tapettipalat ovat kooltaan noin metrin mittaisia ja ostin näitä kolme. Tämä taitaa olla Liisa Ihmemaassa sadusta ja kuvissa on hauskoja yksityiskohtia. Taidamme tarvita kohta toisen lastenhuoneen, että saan jatkossakin kirpputorilöytöni sinne esille...Taaperolle löytyi myös pieni kirahvinaulakko edullisesti 0,20 e:


Ja itselleni  kortteja keittiön sisustukseen 0,10 e kpl:


Täytyy myöntää, että vaikka olen viime aikoina laittanut ahkerasti tavaroita kiertoon, niin kyllä uusia löytöjä on tullut myös kotiin aika lailla. Viime viikolla Kyläsaaren kierrätyskeskuksesta löytyi iso Aarikan peltitarjotin edullisesti 2 e:


Sörnäisten Fidasta pelastin vanhan nuhjuisen lelutiikerin (2 e), jonka pesin koneessa ja sain siitä vielä ihan kelpo yksilön kirjahyllyn lelukokoelmaan:


Eilen Kääntöpaikan kirpputorilta kirjahyllykokoelmaan löytyi yksi kewpie nukke lisää (2 e):Kääntöpaikan kirpputorilta mukaan tarttui vielä värikäs pannualunen (0,50 e):


Ja tämä helmi tulee ilahduttamaan keittiömme sisustusta (0,50 e Kääntöpaikan kirppikseltä):


Pula-ajan ruoka-ohjeet vuodelta 1943 ovat varmasti tuttuja esimerkiksi omille isovanhemmilleni:

4 kommenttia:

 1. Pula-ajan ruokaohjeita on hieno löytö! Ja mys tuo liisatapetti. Kirppistely on niin hauskaa, löytää tavaroita joita ei oikein kaupasta millään rahalla saa :)

  VastaaPoista
 2. Joo ruokaohjeet on kyllä helmi :) Tänään löysin taas ihanaa tapettia! Meillä täytyy kohta tapetoida joka seinä eri tapetilla :D

  VastaaPoista
 3. Mahtavia löytöjä taas sulla! Mulla oli kans lapsena tuo samannäköinen apina. Sillä oli vaan eriväriset housut. Olisipa hienoa löytää joskus jotain hienoa tapettia kirpulta, mutta mua ei ole onnistanut vielä koskaan.

  VastaaPoista
 4. Kiitos, olen kierrellyt ahkerasti vielä kun on ollut aikaa. Minulle on käynyt tuuri, kun olen viikon aikana löytänyt jo kahta hienoa tapettia. Toisen kuvaan myöhemmin, kun saan makuuhuoneprojektin valmiiksi :)

  VastaaPoista