lauantai 29. kesäkuuta 2013

Pehtoori pannu ja apteekkarin matka-arkku

Olen ihastellut usein esimerkiksi facebookin roskalava HKI ryhmässä, kuinka hienoja löytöjä ihmiset tekevät lavoilta tai roskiksista. Itse en ehdi roskalavoja juuri kierrellä, joskus tosin löysin yhdestä kasan atomipalikoita lapsille. Olen kuitenkin ottanut tavaksi aina kurkkia eteen tuleville lavoille sekä myös metallinkeräyspisteiden lähettyville. Olen kuullut, että moni on löytänyt näistäkin vanhoja emaliaarteita.

Eilen olin vaunulenkillä vauvan kanssa ja tein ihan uskomattoman löydön erään metallinkeräyslaatikon luota. Laatikon eteen oli kasaantunut sekalainen romuläjä, josta pilkotti valkoinen sydänkuvioinen pehtoori pannu. Pannu on elämää nähnyt, mutta silti vielä niin hieno! Kiitos sille, joka tämän roskiin päätti heittää ja onneksi löysin pannun ennen kaatopaikkakuljetusta. Tämä saa meillä kunniapaikan:


Olen myös aikaisemmin kertonut Arabianranta kierrättää -ryhmästä, jonka kautta tekee myös toisinaan löytöjä. Tällä viikolla olin oikeaan aikaan koneen ääressä, kun yksi naapureista laittoi todella vanhan matka-arkun myyntiin kympillä. Hän oli itsekin sen verran tästä aikoinaan maksanut, eikä arkku ollut löytänyt paikkaa heidän kodissaan.

Arkku on tarinan mukaan kiertänyt Aasiaa erään apteekkarin mukana jo sata vuotta sitten. Tämä on aivan mielettömän hieno ja arkun sisältä löytyy ilmeisesti edellisen omistajan nimi ja vuosiluku 1846.


7 kommenttia:

 1. Johan oli löytö! Mahtavaa! Enpä oo ennen nähny syränkuvioista pehtooria.

  VastaaPoista
 2. Ei oo todellista!! Tuo pehtoorilöytö on kyllä ihan mieletön!! Onneksi satuit paikalle, ajatella jos aarre olisikin kulkeutunut murskattavaksi, tai mitä ikinä noille kierrätysmetalleille tehdäänkään.

  VastaaPoista
 3. Eikä! Ihan uskomaton tuo kannulöytö! Vein itse viimeksi eilen metallit keräykseen ja kurkin jos siellä olisi ollut jotain kivaa, mutta ei ollut muuta kuin pantittomia oluttölkkejä. :)
  Arkku on hieno!

  VastaaPoista
 4. Siis WOU! Sydänpehtoori! No on kyllä niin mahtava löytö, että! Itse en ole roskiksista löytänyt kuin joskus vanhan pienen jakkaran. :) Täällä meillä päin ei kyllä sellaisia roskiksia oikein enää olekaan mistä voisi jotain etsiä kun kaikki on lukkojen takana. Oman taloyhtiön roskikset kyllä aina tsekkaan kun vien roskia, mutta yleensä siellä on vaan vaippoja ja pizzalaatikoita. :D

  VastaaPoista
 5. Ei voi olla TOTTA! Just sinulle sopiva pehtoori! Miten joku voi heittää tuon ihanuuden roskikseen. Tästä taas opimme, että kannattaa kurkistella kaikille roskalavoille ja kierrätyspisteillä pitää silmät auki.

  VastaaPoista
 6. Niin... Kateellinen... Ettei... Pysty... Kirjoittamaan... :D

  VastaaPoista
 7. Kiitos kaikille kommenteista! Olin kyllä todella onnekas näiden löytöjen suhteen. Kyllä kannattaa kurkkia niihin keräysastioihin ja lavoille. Ja Taika, hassu olet :D

  VastaaPoista