sunnuntai 7. heinäkuuta 2013

Kukkia ja kirppiksiä

Rakastan niin paljon kesää! Kaupunki on täynnä elämää ja luonto on uskomattoman kaunis. Lasten kanssa on ihanaa käydä kävelyretkillä ja poimia luonnonkukkia. Taaperon tehtävä on etsiä kauneimmat kukat ja minä poimin ne. Pietaryrtti kukkii jo, vaikka kasvikirjojen mukaan kukinta aika olisi vasta loppukesästä. Kukka on epämiellyttävän hajuinen, mutta mielestäni kaunis. Alku kesästä kirpputorilta löytynyt vanha sisäpuolelta kulunut termospullo sai meillä uuden elämän kukkamaljakkona:


Ehdin tällä viikolla tehdä pikaisen maalausprojektin. Pitkään parvekkeella odottanut kulunut kukkapöytä sai pirteämmän värin pintaan kaapista löytyneestä jämämaalista:
Vaikka talveen on vielä pitkä aika, niin tämä lamppu lähti Kyläsaaren kierrätyskeskuksesta mukaani juurikin talven varalle pimeitä iltoja lämmittämään. Lamppu tuskin on kovin vanha, mutta melko täydellinen makuuni:


Kesäviikonloppuina Helsinki on täynnä tapahtumia. Olemme useana viikonloppuna käyneet jossakin retkeilemässä. Tänään sunnuntaina oli mm Skidit festarit ja Hakaniementorin Maalaismarkkinat. Kummassakin oli myös pieni kirpputori. Festareilla kirppis oli tarkoitettu lastenvaatteiden ja tarvikkeiden myyntiin ja Maalaismarkkinoilla oli jonkin verran vanhemman tavaran myyjiä.

Skidit festareilla oli lapsille paljon mukavaa ohjelmaa. Meidän vierailu jäi kuitenkin melko lyhyeksi, koska väkeä oli todella paljon ja lapset alkoivat olla väsyneitä. Mukavaa kuitenkin, että tällaisia lastentapahtumia järjestetään!


Minä kiersin pikaisesti festareiden kirpputorin läpi ja tein edullisia löytöjä. Ihanat tyynyliinat euron kappale:Lapsille lukemista yhteensä kahdella eurolla:Vauvalle Marimekon kesäbody kolme euroa:


Euron kappale maksoivat kaksi vanhaa lelua. Auton historia kiinnostaisi. Myyjä sanoi sen olevan 60-luvulta ja mietin, että mahtaako olla Sarviksen valmistama. Jos joku tietää niin olisi hauska kuulla:


Munakupit on kyllä aika harvaan käytössä meillä, mutta nämä olivat niin hienot! Kaksi euroa maksoin yhteensä. Näistäkin olisi kiva tietää alkuperä:


Sain joku aika sitten tunnustuksen Pikku-ketun puuhamaalta. Kiitos vielä siitä <3 Minusta tunnustusten jakaminen on vaikeaa, koska on niin paljon ihania blogeja. Näitä kannattaa Pikku-ketun puuhamaan lisäksi käydä kurkkimassa:

Vaapukka - ihania kirppislöytöjä ja pieniä tuunausprojekteja
Hattaralandia - uskomattoman kauniita kuvia kodista, kivoja tuunausideoita ja tietenkin kirppislöytöjä
Sinisen Siiven Satuja - viimeksi inspiroiduin tämän blogin jalkakylvyistä, joita voi tehdä luonnon kasveista. Ihana ja hyvänmielen blogi.
Rynttyliisa - Rempseä blogi, josta ei huumoria puutu :)
Pupuleipomo - aiheita, joihin ei joka blogissa törmää!
Sydämen polku - kauniita ja pysäyttäviä ajatuksia, ihailen!
Melutalossa - kauniita käsitöitä ja sisustusta minun makuun.

Seuraan kyllä lukuisia muita blogeja myös, mutta nuo yllä mainitut tulivat nyt äkkiä mieleen. Haluaisin muuten saada blogiini lukijat näkyviin, mutta jostain syystä en onnistu siinä. Neuvoja otan vastaan mielelläni!

Nyt menen juomaan päiväkahvit.


Viime kirjoituksessa kerroin pehtoorista, jonka pelastin metallikeräyksestä. Se pääsi punavalkoiseen seuraan:
5 kommenttia:

 1. Sinisen Siiven Sadut kiittävät saamastaan huomiosta. Blogin lukijat sain itse alkujaan näkyviin seuraavaa reittiä - ulkoasu - lisää gadget - muita laajennuksia - lukijat. :) Toivottavasti onnistuu. :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos kauniista sanoistasi!
  Kukkapöytä piristyi huomattavasti ja nuo tyynyliinat on tosi söpöt.
  Pehtoori sopii kyllä hienosti punavalkoisten seuraan.

  VastaaPoista
 3. Kiitos tunnustuksesta! Sun blogi kuuluu ehdottomasti mun suosikkiblogeihini! :)

  Ja voi että...olen niin yrittänyt metsästää tota Jason muuttaa maasta-kirjaa! Ehkä muakin vielä lykästää joskus!!

  Anna ehtikin jo opastaa sinua blogin lukijapalkin saloihin. :)

  VastaaPoista
 4. Toi termari maljakkona on mahtava idea! Monesti oon harmitellu ko on ollu nätti termari kirppiksellä, mut sisältä käyttökelvoton. Maljakkoja piisaa, ehkä kuitenki termarimaljakko mahtuu kuitenki johonki. :-)

  Kiitos tunnustuksesta! Oon niistä aina yhtä ilonen ja otettu. <3

  VastaaPoista
 5. Kiitän minäkin tunnustuksesta. Lämmittävät kovasti erityisesti kun sellainen tulee näin kivasta blogista joiden kuvissa retrosilmä lepää <3

  VastaaPoista