maanantai 13. toukokuuta 2013

Savonlinnan kirpputorit

Vietimme pitkän viikonlopun mökillä ja tällä kertaa pääsin tekemään perusteellisen kirpputorikierroksen Savonlinnassa. Saldona oli seitsemän kirppistä ja muutama jäi vielä käymättä. Otin kierroksellani paljon kuvia tarjonnasta.

Savonlinnan kierrätyskeskus on paikka, josta teen aina mieluisia löytöjä. Täältä löytyi esimerkiksi viime kesänä lastenhuoneeseen tämä pinnalaitainen lastensänky edullisesti.


Hinnat ovat Kierrätysmyymälässä kohdillaan. Myymälän osoite on Kaartilantie 10 (57230 Savonlinna) ja se on avoinna ma-pe 9-17 ja la 10-14.


Kierrätysmyymälän leluosastoa:


Arabian pikkuvikainen kuppi olisi maksanut 0,50 e:


Tyynyjen hinta oli 2-3 euroa kappale:


Astioita ja huonekaluja löytyy runsaasti moneen makuun:


Yksi Savonlinnan suosikeistani on Retro Kirpputori.  Täällä on pakko käydä, vaikka vain ihastelemassa erästä pöytää...


Nimittäin tätä:


Näitä kuppeja olen hypistellyt useamman kerran:


Retrossa on laaja tarjonta vanhojen lelujen kerääjille: 

Valikoimasta löytyy myös paljon ihania astioita. Tästä astiastosta ostin kauniin teekannun 20 eurolla. Hinnat ovat tavallisia kirpputoreja huomattavasti korkeammat, mutta täältä voi löytää todellisia aarteita.Viiskulman kirppis onkin sitten lähempänä Savonlinnan keskustaa osoitteessa Olavinkatu 19-21. Tämä itsepalvelukirpputori oli jonkin aikaa kiinni, mutta on nyt jälleen avautunut ja nykyään valikoimasta löytyy myös huonekaluja. Aukioloajat ovat ma-pe 9-18 sekä la 9-14.Kauniin keltaisen pöytäryhmän olisi saanut omakseen 140 eurolla :


Erittäin edullinen kirpputori löytyy ihan kävelymatkan päässä Viiskulmasta. A-kirppis sijaitsee osoitteessa Olavinkatu 28 (auki arkisin kello 9-17). Vanhassa puutalossa sijaitsevalta kirpputorilta löytyy pääosin astioita ja vaatteita. Huonekaluja täällä ei myydä, mutta muuta tavaraa riittää penkojille!Paljon edullista valikoimaa muovin ystäville:


Ota ilmaiseksi -korista pelastin ruskean Sarviksen muovimukin ja tuon pienen valkoruskean kahvikupin:


Savonlinnan linja-autoaseman läheisyydessä on kaksi vakiokohdettani, Kympintori ja Pelastakaa Lapset -kirppis. Sokokselta linja-autoasemalle päin kävellessä näette edessä kaksi taloa. Kympintori sijaitsee vasemmanpuoleisessa talossa ja Pelan kirppis tuon keltaisen Postitalon alakerrassa talon nurkalla:


Kympintori (Olavinkatu 60) on suuri itsepalvelukirppis.


Ihana kukkapeili lähti mukaani kolmella eurolla tästä pöydästä:Kolmella eurolla olisi saanut Arabian kastikevadin, josta puuttuu palanen:
Elämää nähnyt lääkärinlaukku 20 euroa:


Palastakaa Lapset -kirpputori (Olavinkatu 61) on melko pieni. Valikoimissa on lähinnä astioita ja vaatteita, mutta myös jonkin verran leluja ja kankaita. Hintataso on edullinen. Hintoja ei aina ole merkattu tuotteisiin, vaan niitä täytyy tiedustella myyjältä. Aukioloajat on ma-pe 10-17 ja la 10-14.
Viimeinen kirpputori missä kävin oli Lähetyssoppi (Sääminginkatu 4). Yhden huoneen kokoinen kirpputori on melko nopeasti koluttu läpi, mutta kyllä täältäkin löytöjä tekee. Toisessa huoneessa on tarjolla mm kudottuja lapasia ja sukkia sekä muita käsitöitä. Lähetyssoppi on avoinna ma 11-16
ti 11-18 sekä ke-pe 11-16.Lähetyssopista olisi löytynyt esimerkiksi vanha neulontakone.
Sarviksen tarjottimia olisi taas ollut tarjolla, mutta meillä niitä alkaa olla liikaa:


Savonlinnassa on edellämainittujen lisäksi vielä muutama kirpputori, mutta kaikkia ei ehditty koluta tällä kertaa. Kesällä sitten kierrän loputkin. Tästä tulikin niin pitkä postaus, että esittelen tämän reissun löydöt vasta seuraavassa tekstissä.

6 kommenttia:

 1. Jaaha - "eipä" tekis yhtään mieli lähteä Savonlinnaan... :D

  VastaaPoista
 2. No jopas on kirpputoritarjonta kohdillaan! Bongasin kuvista monta ihanaa juttua.

  VastaaPoista
 3. Juuri tällainen kirppisreissu olisi hienoa toteuttaa joku kesäviikonloppu. Savonlinna voisi olla yksi varteenotettava paikka! Odotan innolla mitä kaikkea löysitkään!!!

  VastaaPoista
 4. Savonlinna näyttää olevan kirppistelijän luvattu maa. :-O

  VastaaPoista
 5. KIITOS Oranssi Omenan pitäjälle kivasta ja hauskasta blogista!
  Toivottavasti joskus kerkiätte myös muillakin kuin em. kirppareilla. Muutama tosiaan puuttui.

  Superkirppis kesäloma- ja remonttitauon jälkeen auki taas ma 5.8. alkaen.
  Prisman lähellä. Alasuontie 11.
  Savonlinnassa oli parhaimmillaan Kerimäeltä Kallislahteen 13 kirppistä! Nyt noin vajaa 10.

  t:J-P

  VastaaPoista
 6. Hyvä infopläjäys kirppareista!Nyt tiedän missä niitä on Savonlinnassa.

  VastaaPoista