lauantai 25. toukokuuta 2013

Arabian katufestivaaleilla

Viime lauantaina Helsinki oli täynnä tapahtumia. Oli mm. Ravintolapäivä, Kallio kukkii ja Arabian katufestivaali. Kaikkeen ei vaan ehdi vaikka haluaisi! Meidän ihana alakerran naapuri osallistui ravintolapäivään myymällä omalta parvekkeeltaan hattaroita ja erikoiskahveja. Aloitimme aamupäivän hattaralla:


Pääsin kahdestaan vauvan kanssa Arabian katufestivaaleille. Festivaalit on aktiivisten asukkaiden aikaansaannos, jossa on runsas tarjonta musiikkia, katutaidetta, kierrätystä ja kirpputoreja. Tällä kertaa en keskittynyt kuvaamaan tarjontaa, koska minulla oli kiireaikataulu. Ihanan paljon ihmisiä oli liikkeellä ja myyjiä oli ympäri katuja ja pihoja. Tästä se kesä vähitellen alkaa!
Sää oli lämmin, suorastaan hiostava. Arabianrannan kirsikkapuut kukkivat jo kauniisti:


Halukkaat saivat maalata graffiteja:

 
Minä tyydyin värittämään oman tilkun:


Kirppistarjonnan kiersin aika tarkkaan ja se kannatti. Kerrankin löysin täydellisen täkin minun makuuni ja hintakin oli kohtuullinen 6 euroa: 

Lastenhuoneeseen ostin jonkun itse ompeleman norsutyynyn:

 
Itselleni ostin ihanan Tampellan kankaasta ommellun kesämekon, jota vielä täytyy vähän tuunata. Poistan tästä nuo röyhelöhihat ja lyhennän vähän helmaa. Muuten mekko on hyvän mallinen:Olisin voinut viettää festareilla koko päivän, mutta sukulaistytön synttärit kutsuivat. Mukavaa oli sielläkin!


Sunnutaina kävimme ensimmäistä kertaa tutustumassa kodin läheisyydessä sijaitsevaan luontopolkuun. Kevät on niin uskomattoman kaunis vuodenaika ja on ihanaa, että pääkaupungissakin voi hetkessä päästä rauhoittumaan luonnon keskelle. Tästä taitaakin tulla meidän suosikki retkeilykohde:


Lauantaina on sitten taas Helsinki täynnä ohjelmaa. Ensin suunnataan Kumpulan kyläkirppikselle ja sitten Kaisaniemeen Maailma kylässä festivaaleille. Kaunista viikonloppua toivottelen kaikille!


Loppukevennyksenä vielä Arabianrannasra löytyvä liikennemerkki, jota en ollut aikaisemmin huomannut:
6 kommenttia:

 1. Kivoja löytöjä, etenkin täkki on ihana!
  Tuo liikennemerkki! :D

  VastaaPoista
 2. Ihana kesätäkki! Ja en ihmettele vaikka mekosta tulis kesälemppari...

  VastaaPoista
 3. No kylläpä oli hinta kohdillaan täkissä! Ne harvat mitä on kirppareilla nähnyt, on poikkeuksetta ollu parinkympin luokkaa. Oman oranssi-valkoiseni tosin sain kierrätyskeskuksesta 50snt:llä, sillä kaikki tekstiiliromppeet oli sen hintaisia. :)

  VastaaPoista
 4. Mulla olis myydä muuten kaksi vaaleanpunaista täkkiä, jos joku olisi kiinnostunut?

  VastaaPoista
 5. Kiva blogi :)! pääseekö luontopolulla rattailla? Näyttää niin kivalta ja haluaisin mennä, mutta pitäisi ottaa rattaat mukaan... :)

  VastaaPoista
 6. Kiitos! Joo kyllä me oltiin rattailla, vielä sellaisilla tuplilla, missä lapset istuvat vierekkäin. Siellä on pari pitkospuukohtaa, mutta niistäkin mahduttiin :)

  VastaaPoista