sunnuntai 13. heinäkuuta 2014

Matkamuistoja

Myöhään torstai-iltana kotiuduimme useita ihania kokemuksia ja muistoja rikkaampina. Reittimme kulki ensin Turun yöpymisen kautta Tukholmaan päivälaivalla. Tukholmassa vietetyn yön jälkeen matkustimme junalla Kööpenhaminaan, jossa asuimme viikon verran rivitaloasunnossa. Paluumatka kuljettiin taas junalla Tukholmaan, jossa olimme kolme yötä. Tukholmasta matkustimme taas päivälaivalla Turkuun ja siitä vielä junalla Helsinkiin. Tunsi taas reissanneensa!

Pallomeri oli laivamatkojen ehdoton hitti. Meillä oli myös molemmilla matkoilla hytit, jossa kävimme nukkumassa päiväunia. Junamatkat menivät nukkuessa ja DVD-elokuvia katsellessa. Matkustaminen oli yllättävän helppoa lasten kanssa.


Kööpenhaminassa aika kului niin, että päivät kiertelimme kaupunkia kirppiksillä ja muissa mielenkiintoisissa kaupoissa. Lapsille etsittiin leikkipuistoja ja eväsretkipuistoja. Kolmena iltana jätimme lapset isovanhempien hoiviin ja suuntasimme miehen kanssa kahdestaan Roskilden festareille.

Kirppiskierrokseni ensimmäisen löytöni tein meidän lomakodin viereiseltä pieneltä kirpputorilta. Vauvan pussilakana maksoi vähän alle kolme euroa.


Norrebron puolella Ravnsborggadella on pari ihanaa vanhan tavaran kauppaa, jossa olen jo aikaisemmilla matkoilla käynyt. Kävin tutussa kaupassa ja ostin yhden kauniin pussilakanan.


Todella iso Punaisen Ristin kirpputori löytyi osoitteesta Faelledvej 4. Kahdessa kerroksessa olevassa jättiliikkeessä oli kaikkea mahdollista, esim. huonekaluja, vaatteita, astioita, leluja, tekstiilejä. Punaisella Ristillä on useita liikkeitä eri puolella Kööpenhaminaa ja Tanskaa. Niiden sijaintitietoja voi tarkastella täältä.


Oma löytöni oli tämä iso peltinen rasia, josta maksoin noin kuusi euroa:


Dejavudesing (osoite H. C. Ørstedsvej 66) Frederiksbergin puolella on retrohullun paratiisi. Hinnat ovat korkeita, mutta silmänruokaa on tarjolla paljon. Dejavudesing löytyy myös facebookista täältä:

Yhden Erik Koldin putkin raaskin ostaa, koska tämä oranssi on yksi suosikki väreistäni. Purkki maksoi noin 14 euroa.


Frederiksbergin puolelta löytyy myös yksi suosikkikaupoistani, lelukauppa Prik (osoite on Gammel Kongevej 130 A). Täältä saa paitsi leluja, myös jonkun verran astioita, vanhoja kankaita ja retrotapetteja. Tapetteja lähdin hakemaan:
Mukaani lähti pala ihanaa keltaista sydäntapettia ja hempeää kukkatapettia:
Lisää retrotapetteja löytyy Retro Villasta (Naboløs 1 kld). Retro Villa sijaitsee Kööpenhaminan keskustassa lähellä turistikatu Strogettia. Tapettivalikoima on niin laaja, että päätöksenteko on todella vaikeaa:
Minä ostin pari palaa lastenhuoneen projekteihin sopivia tapetteja:Akimbo (osoitteesa Hyskenstræde 3) on myös yksi lempikaupoistani. Kauppa on täynnä kaikkea pientä ja kaunista tavaraa. Olen ostanut täältä usein papereita tuunausprojekteihin. Täältä saa myös pieniä kewpie-nukkeja, jotka mahtuvat hyvin asumaan nukkekodissa.
Löytöjäni Akimbosta:
Mini ministeriet on aivan ihana lasten lelu- ja vaatekauppa. Täällä olen käynyt myös lähes jokaisella Kööpenhamina reissullamme. Kauppa löytyy osoitteesta Peter Hvitfeldts stræde 17:


Mini ministerietin vieressä on myös yksi kirpputori.
Nyt olisin todella iloinen, jos joku osaisi auttaa näiden esineiden tunnistamisessa. Minulla on välillä tapana ostaa outoja esineitä ja on hauska yrittää selvittää niiden alkuperää:


Shoppailun lisäksi ehdimme tutustua moniin ihaniin puistoihin. Lapset olivat innoissaan päästessään aina uuteen leikkipuistoon. Useamman kerran kävimme myös piknikillä. Tämä ihana leikkipuisto löytyi yhdellä kirppismatkalla jostakin Norrebron suunnasta kerrostalojen pihasta:


Ihana piknikpaikka löytyi Rosenborgin linnanpuistosta. Siellä vierailimme useampana päivänä ja lapset viihtyivät paitsi eväsretkellä, myös kukkatarhaa ihastelemassa sekä puiston leikkialueella, jossa oli ihanan pehmeää rantahiekkaa:
Puistosta löytyy myös jännittäviä pensasaidan sisällä meneviä käytäviä, joista lapsia täytyy houkutella pois, kun niissä olisi niin kiva juosta vaikka koko päivän:


Kävimme myös päiväretkellä Christianiassa. Vuodesta 1971 vapaakaupungiksi julistautunut alue on ehdottomasti näkemisen arvoinen.
Kööpenhamina on ihana kaupunki, jossa riittää tekemistä koko perheelle. Roskilden festivaaleilla kävimme kolmena iltana mieheni kanssa, mutta siitä emme ole ehtineet kirjoittaa vielä raporttia. Aikaisemmin kirjoittamani Roskilde-raportit voit käydä lukemassa täältä ja täältä.

Jos olet lähdössä Tanskaa ja haluat tietoa kirpputoreista, tässä on hyvä linkki: LopperOgGenbrug

Ihanaa ja aurinkoista alkavaa viikoa kaikille!


8 kommenttia:

 1. Aivan ihania tapettilöytöjä <3

  VastaaPoista
 2. OI JOI ja oivoi, mitä löytöjä :D ja varmasti kaikin puolin kiva reissu!
  Kävin tänään Joensuun torikirppiksellä ja arvaa harmittiko,kun Ebba Masalin voikkukka-opetustaulu lähti nenän edestä. Olen niiiin haaveilut voikukka tai niittyleinikki (tai ylipäätään keltakukkaisesta...-tauluista että - huokaus, ehkä seuraavalla kerralla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Peppi, ihanaa oli :) Voi ei, tuo on niin kurjaa kun lähtee joku kauan etsimä juttu nenän edestä! Pidän silmäni auki voikukkataululle :)

   Poista
 3. Tästä postauksestahan meni ihan pää sekasin, kaikkee ihanaa...
  Onnistuitko sää ottamaan Christianiassa kuvia? Yleensä näkee vaan kuvia pelkästä portista, oon käsittäny ettei siellä sais kuvata. Jos sulta löytyy lisää kuvia sieltä, näytä ihmeessä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Joo Christianiassa on kuvauskielto siinä Pusher Streetillä. Muualla saa kuvata kyllä, mutta kannattaa kuvata harkiten. Itse kuvaan tuolla aina todella vähän. Jotenkin haluaa kuitenkin kunnioittaa niiden ihmisten yksityisyyttä. Ne talot siellä on kyllä niin makeita, että tekis mieli ottaa niistä sikana kuvia! Toi talo on päiväkoti :) Ja tuo talon seinässä oleva maalaus on juuri yhden sisäänkäynnin edustalla. Christiania on kyllä näkemisen ja kokemisen arvoinen paikka!

   Poista
 4. Aivan mielettömiä kuvia ja löytöjä! Mun on ihan pakko päästä kans Köpikseen joskus shoppaileen ja kierteleen kauniita paikkoja. :)

  VastaaPoista
 5. Jestas mitä ihanuuksia! Nää pitää ehdottomasti muistaa sitten kun on omistusasunnon laittaminen ajankohtasta. Sellasia aarteita pilkisteli jo tapettirullissakin että..! :)

  VastaaPoista