tiistai 1. tammikuuta 2013

Anna romun kiertää

Joulupukki toi viime viikolla paljon luettavaa. Sain mm Rebecca Proctorin Anna Romun kiertää kirjan ja uusimman Hus&Hem Retro lehden. Lehti on ruotsinkielinen, mutta huonosta kielitaidostani huolimatta erittäin mielenkiintoinen:


Anna romun kiertää kirjassa on 50 ohjetta luovaan sisustamiseen kierrätysmateriaaleista. Inspiroiduin kirjan ideasta ommella muovikasseille säilytyspussin. Kirjan ohje oli monimutkaisempi, mutta toteutin idean ihan vaan ompelemalla perinteisen kangaspussin. Olenkin jo pitkään tuskaillut roskakaapin muovipussipaisumusta, vaikka kuinka mukamas yritämme käyttää kestokasseja kauppareissuilla. Ehkä nyt pussit pysyvät paremmassa järjestyksessä. Tässä ompelemassani pussissa kaikki materiaalit ovat kierrätettyjä ompelulankaa myöten. Olenkin jo aiemmin todennut, että kirpputorit ovat täynnä materiaaleja askarteluun ja ompeluun!


Kävimme viikonloppuna koko perheen voimin pienellä kirpputorireissulla. Nyt on pieni vauvakin sitten tuotu ensimmäistä kertaa äidin harrastuksen pariin. Kyläsaaren kierrätyskeskuksesta löysin lapsuudesta tutun ompelurasian. Mummollani oli tällainen. Hän säilytti siinä nappeja, joita minä mielelläni tutkin ja järjestelin.  Rasia maksoi 8 euroa, mutta raaskin kuitenkin ostaa sen, kun se toi niin mukavia muistoja mieleen:


Jade kirpputorilla (Aleksis Kivenkatu 30, 00510 Helsinki) kävin pitkästä aikaa. Siellä olisi ollut vaikka mitä mieluisaa, mutta mukaani lähti vain nämä kaksi ihanaa kukkakuppia euron kappale hintaan:


Minulla on ongelma näiden kuppien suhteen. En voi vastustaa söpöjä kuppeja, mutta tila alkaa loppua!


Uusi vuosi vaihtui meillä rauhallisesti. Kyläiltiin kaveripariskunnan luona ja nukutettiin itkevää vauvaa yhteen saakka yöllä. Elämä on nyt aika hektistä näiden pienten kanssa. Mutta ihanaa, että avopuoliso mahdollistaa minulle välillä pienen hetken ompelulle tai blogin päivittämisellä. Omat hetket auttaa jaksamaan väsymyksen keskellä.

5 kommenttia:

 1. Mun on pakko napata sulta toi säilytyspussi-idea!
  Mullakin oli lapsena tuollainen ompelurasia! Onkohan äitini säästänyt sen...;)
  Ja voi että miten ihania aarteita sulla on kaappi pullollaan. Oih...jään ihastelemaan.

  VastaaPoista
 2. Joo tottakai saat napata :) Itsekin sen tuosta kirjasta keksin. Noita aarteita on kertynyt kirppistelyn myötä vähän liikaa...

  VastaaPoista
 3. Sulla on kauheesti ihania astioita! Noi uuret kukkakupit on ihan mun näköset. :-)
  Mulla on blogisa sulle tunnustus jos hualit.

  VastaaPoista
 4. Kiitos Maija :) Mä olen ihan noviisi näissä jutuissa, joten tämä tunnustus juttu on mulle ihan uutta. Täytyy perehtyä :)

  VastaaPoista
 5. Monihan ei ees ota vastaan tunnustuksia eikä osallistu haasteisiin. Mun miälestä ne on ihan kivoja. Varsinki ku saa ilmasta mainosta itte ja muut, oon löytäny kivoja blogeja klikkailemalla tunnustusten linkkejä. :-)

  VastaaPoista