tiistai 8. tammikuuta 2013

Retrokankaita lapsille

Olen joitain vuosia sitten hurahtanut retrokankaisiin, erityisesti 70-luvun lapsille suunniteltuihin kuoseihin. Niiden tunnelmassa on usein jotain ainutlaatuista, mitä ei monesti uusissa kankaissa löydy muutamia poikkeuksia lukuunottamatta. Kirpputoreilta on vaikea löytää nykyään hyviä lasten retrokankaita ja olenkin ostellut hienoimmat lähinnä nettikirpputoreilta ja huutonetistä.

Minua harmittaa, että tiedän liian vähän näiden alkuperästä. Siksi toivonkin, että jos olette tietoisia esimerkiksi näiden kankaiden historiasta, niin kuulen siitä mielelläni. Haluaisin tietää suunnittelijan, valmistajan ja kuosin nimen,sekä milloin ja missä kangasta on myyty. Sekin tieto kiinnostaa, jos jollain on omassa lapsuudessaan ollut näitä vaikka lastenhuoneessa. Kuvasin osan kokoelmastani ja toivon kangastietäjien vastauksia!

Ensimmäisenä on viimeisin hankintani ihana oranssipohjainen "ammatit" kangas:


Myyräkankaassa on suomenkielinen teksti. Tätä on myyty ainakin Anttilassa 70-luvulla ja väreinä on ollut myös punainen ja vihreä:


Nukkumatti on myös ollut Anttilassa myynnissä joskus 70-luvulla. Tätä on tehty ainakin sinipohjaisena ja muistaakseni ruskeana:


Mollamaija kangas on ehkä ruotsalaista tai tanskalaista alkuperää:


Ja tämä kaupunkikuosinen on ilmeisesti Ikean vanhoista kangasmallistoista:


Viidakkokankaan alkuperä kiinnostaa kovasti. Tiedän että tätä löytyy myös puna- ja sinipohjaisena sekä lasten täkkeinä:


Nämä pupukankaat ovat veikkaukseni mukaan ruotsalaista alkuperää:Sammakoita on valmistettu myös ainakin vihreällä ja keltaisella pohjalla:


Tämä sienikuosi on yksi lempikankaistani. Tätä on valmistettu myös ruskealla pohjalla:


Tätä nukkumattikangasta on valmistettu ainakin sinisenä, vihreänä, ruskeana ja muistaakseni valkoisenakin:


Ja vielä muutama täysin mysteeri:

 

Lopuksi kiitän Rynttyliisaa tunnustuksesta! Lämmin kiitos ja pahoitteluni, että en vieläkään saa aikaiseksi tunnustaa mitään.. Lupaan jatkossa ainakin suositella monia ihania blogeja muille!

8 kommenttia:

 1. Voi että! Kateuresta sihisten kattelen sun kokoelmaas. No, on mulla sentään tota ammattikankasta verhon verran vihreenä. Mää säilyttäisin tommoset varmaan kassakaapisa. :-)

  VastaaPoista
 2. Mä kattelin kans samaa, että hirmuisen paljon ihania kankaita!! WOW! Mä en tiedä noista mitään. Monet kyllä huolisin omaan kaappiini!

  VastaaPoista
 3. Aivan ihania kankaita! Mutta uskaltaako noista tehdä mitään vai vain säilyttää siellä kassakaapissa?

  VastaaPoista
 4. No näitä kyllä vielä säilytellään kassakaapissa, kun en ole raaskinut saksiin tarttua :) Mutta kyllä ehkä osasta tulee vielä jotain lastenhuoneen sisustukseen.. Täytyy vaan harkita tarkkaan mitä, että ei harmita sitten jälkeenpäin.

  VastaaPoista
 5. onpas mahtavia.
  meillä on mollamaija tuosta mollamaijakankaasta, kirppisostos.

  VastaaPoista
 6. Waude mitä juttuja sulla... Löysin siis sivusi. :) Astiakaapissa on ihana kaaos ja nämä tämän postauksen kankaat on aivan mielettömiä. Tuo sienikangas on munkin mielestä ihana, ja nukkumatit tietenkin...

  Löysin myös Mekkomania-postauksen, hauska. :)

  Onnea kirppiskierroksille, toivottavasti teet löytyöjä taas!

  Outi

  VastaaPoista
 7. Upeita kuoseja olet löytänyt! Minulla on lapsuudesta muistona myyräkangasta punaisena pussilakanan muodossa.

  VastaaPoista
 8. Tuota keltapohjaista norsu-kirahvi-leijona kangasta on myös oranssipohjaisena, ostin itse kaksi pussilakanaa ja myyjä sanoi niiden olevan 70-luvulta. Itseommeltuja näyttivät olevan.

  VastaaPoista