sunnuntai 2. joulukuuta 2012

Joulukuusen koristeita

Rakastan värejä ja minusta kaikki värit sopivat myös jouluun. Olen viime aikoina pieninä vapaahetkinä näpertänyt joulupalloja. Kangasvarastoon on kankaiden lisäksi kertynyt myös paljon muuta materiaalia askartelua varten. Kirpputorit ovat materiaaleja pullollaan ja esimerkiksi rihkamakoruista voi tehdä erilaisia koristeita.

Meidän joulukuuseen päätyy tänä vuonna minun tekemiä joulupalloja ja sydämiä yhdessä kirpputoreilta löytämieni perinteisten joulupallojen rinnalle. Joulukoristeet eivät kirppiksillä paljoa maksa. Isommat hilekoristeiset pallot ostin Vastuunkantajien kirppikseltä 0,10 senttiä kappale ja pienet punaiset pallot löytyivät Samaria-shopista hintaan 0,05 senttiä kappale.


Joulupallot teen leikkaamalla kankaista suikaleita, kieputan niitä massapallojen ympärille ja laitan vähän liimaa. Lopuksi kieputan kirpputorilta löytämääni kullanäväristä lankaa ympärille ja jätän siitä pienen ripustuslenkin. Sydämet olen ommellut ompelukoneella ja laitoin ihan vähän vanua täytteeksi. Käytin ompelukoneen koristetikkausominaisuuksia hyödyksi. Näitä tulee varmaan vielä näperreltyä jouluaattoon saakka, koska tekeminen on niin huoletonta.

Vaikka pidän myös perinteisistä joulukoristeista, niin kultaisten ja hopeisten koristenauhojen sijaan meidän kuusi saa ympärilleen noin viisi metriä pitkän värikkään puuhelminauhan. Puuhelmiä minulle on kertynyt vuosien mittaan aika lailla, suurin osa kirpputoreilta ja osa on purettu kaulakoruista. Parsinneulan avulla pujottelin helmet juuttinaruun ja lopuksi solmin päihin ripustuslenkit.


Helmikoristeen alla näkyvä kangas on kirpputorilöytö Kannelmäen Ainosta, hinta oli 3 euroa.

Kuvaan jouluna meidän kuusen nämä koristeet yllä, pääsevät paremmin sitten esille.

2 kommenttia:

  1. Ihania koristeita. Jaksaiskohan sitä itsekin innostua tekemään jotain joulukoristeita! ;)

    VastaaPoista
  2. Vau! En malta oottaa kuvaa siitä kuusesta!

    VastaaPoista