torstai 4. huhtikuuta 2013

Kesän kaipuu

Vietimme pääsiäisen iloisessa Itä-Suomessa. Minun oli tarkoitus kirjoittaa toistamiseen Savonlinnan kirppiksistä, mutta nehän olivatkin yhtä lukuunottamatta kiinni. Kirjoittelen niistä sitten kesällä. Pääsiäinen meni lähinnä nukkuessa, ulkoillessa ja saunoessa. Taapero oli innoissaan mökin vintiltä löytyneestä vanhasta rattikelkasta:


Järven jäällä tehtiin lumienkeleitä:


Mummo ja vaari loihtivat mökille pääsiäisasetelman:


Minä sain juoda teetä lempikupeista:


Kaipaan kesän lämpöä, kesäsadetta, rantasaunaa, järvessä uimista, auringonlaskuja, kesän tuoksuja ja makuja... Minun mummolani on nykyään sukumme yhteisenä mökkipaikkana. Tähän paikkaan liitän paljon onnellisia lapsuusmuistoja. Mummoni oli suvun hengetär, jonka luona saatoin viettää koko kesän lapsena. Mökki huokuu rakkaita ja turvallisia muistoja.

Nyt pääsiäisenä aurinko ei ollut vielä sulattanut lumia, mutta ilmassa oli pieni henkäys kevään tulosta. Aurinko paistoi joka päivä kauniisti. Mutta ikävöin kovasti kesäillan tunnelmaa ja auringonlaskuja. Tämä auringonlasku on viime elokuulta:


Viime kesänä vesi oli todella korkealla:


Pääsiäisenä maisema näytti hieman erilaiselta:


Venekopissa aika tuntuu pysähtyneen. Katosta roikkuvilla potkukelkoilla oli paljon käyttöä minun lapsuusvuosina:


Pian pääsee taas nauttimaan kesästä, vaikka se aika uskomattomalta tuntuikin tuolla lumessa tarpoessa. Onneksi voi muistella viime kesää ja katsella kuvia. Ensi kesänä kierrän taas kaikki Savonlinnan kirppikset, ne ovat ihania! Viime kesän löytöjä kuvattuna mökin laiturilla:


Sama maisema näytti pääsiäisenä tältä:


Ja lopuksi yksi kuva eräästä kirppispöydästä, jota käyn aina ihastelemassa Savonlinnareissuilla. Ehkä joku tunnistaakin paikan:


6 kommenttia:

 1. Voi mitä tunnelmia! :) Kesäilloissa on kyllä onnea parhaimmillaan. Oma tunnelmansa on siinäkin kun kesäsade ropisee niin että kattopellit paukkuu. Kuukauden päästä on vappu -vielä tuntuu piknik-ajatukset hiukan kaukasilta. No, ehkä se tästä. Tänään mittari näytti seitsemää astetta iltaseitsemältä, jei!

  VastaaPoista
 2. Teillä tais olla mukava pääsiäinen. :-)
  Kerros pirruuttas, että misä toi kirppispöytä on, jos vaikka satun käymään joskus Savonlinnasa.

  VastaaPoista
 3. Ei oo todellinen toi viimonen kuva! Ton koko kuvan sisällön voisin ostaa. Jopa ton hyllynreunakoristeen! Ei oo mun eteen osunut koskaan tällaisia aarrepöytiä. :D

  VastaaPoista
 4. Maija, täältä voit katsoa kirppiksen nettisivut: http://www.retronet.fi/ Se on normaalia kirppistä hintavampi paikka, mutta olen tehnyt sieltä myös ihania löytöjä edullisesti! Ehdottomasti tutustumisen arvoinen paikka, jos liikkuu autolla Savonlinnassa. Ja Outi toi on niin mahtava pöytä, mä käyn aina fiilistelemässä sitä, vaikka en mitään ostaisikaan :) Mulla on tollasta hyllyreunapaperia ruskeana ja sinisenä, keltainen olis kyllä niin kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tonne tarttee kyl päästä! Mää oonki joskus jo kualannu jottain retrolamppua noilta nettisivuilta. :-)

   Poista
 5. Voi ei mitä kesäfiilistelykuvia. Niin odotetaan täälläkin kesää. Tyttö kans. Viiletteli tänään ilman takkia ja pipoja, vaikka lumi hohkaa vielä kylmää - keskustelun paikka... Kevät on just tätä.
  Mahtis tuo kirppispöytä. Pitää pitää mielessä jos Savonlinnaan pääsisi.

  VastaaPoista