sunnuntai 27. syyskuuta 2015

Tukholmassa

Perhe on mökillä ja minulla on kerrankin mahdollisuus kirjoittaa rauhassa. Tulin tänään aamulla Tukholman risteilyltä, jonka tein yhdessä kahden ihanan retroystävän kanssa. Risteilyn tarkoituksena oli kierrellä Tukholman kirpputoreja. Keskityimme kiertelemään Södermalmilla, jonne matkustimme metrolla Siljan terminaalista. Metroliput ostimme laivan infopisteestä etukäteen.



Ensimmäinen etappi oli Slussenin metroaseman lähellä sijaitseva Emmaus. Koska Emmaus avataan lauantaisin kello 11, kiertelimme hetken Götgatanin sisustus- ja vaateliikkeitä.



Emmauksesta matka jatkui Folkungagatanille ihanaan putiikkiin nimeltä Retro etc. Retro etc on yksi suosikkikohteistani aina Tukholman reissulla.



Retro etc-liikettä melkein vastapäätä on ihana sisustuskauppa Milda Matilda selection, josta löytyy myös jonkin verran vanhoja tavaroita. Shoppailua Södermalmilla helpottaa Sofo-kartta, johon on merkitty kauppoja ja ravintoloita. Kartan saa ilmaikseksi useammasta liikkeestä. Pienellä alueella riittää valtavasti mielenkiintoisia kohteita. Meillä oli aikaa alle kuusi tuntia, joten paljon paikkoja jäi käymättä.

Keskityimme kirpputoreihin ja retrokauppoihin, joita tuolla alueella riittää. Hyvä tuuri kävi myös, kun Ötsgötagatania pitkin kävellessä tuli vastaan pienellä puistoalueella ulkokirpputori, missä teimmekin hyvä löytöjä. Ulkokirpputorin lisäksi ehdimme käydä Östgötagatanin Röda Korsetissa,Skånegatanilla Orkan Liassa, Stadmissionissa sekä Pop Stockholmissa, Bondegatanin Cissi & Selmassa sekä Götgatanin Myrornassa. Päivä oli kaikin puolin oikein onnistunut.

Orkan Lian mielettömät kangasvarastot veti meidät sanattomaksi. Orkan Lia ei myy kankaita, vaan tekee vanhoista kankaista mittatilausmekkoja.


Pop Stocholmissa myydään vintagevaatteita naisille ja miehille. Aivan ihana paikka, vaikka mitään ei ostaisikaan..



Cissi & Selma myy aivan ihania vaatteita, mutta päädyin ostamaan vain heidän mainoskassin, kun tämä oli mielestäni niin söpö:


Reissun ihanin löytöni on tämä lintupurkki, jonka ostin ulkokirppikseltä:


Röda Korsetin kirpputorilta ostin 15 kruunulla, eli noin 1,50 eurolla Kockumin sinisen emalipannun. Pannu ei ollut sisältä priima, mutta toimii vaikka kastelukannuna. Koristelin pannun heti kotiin päästyä kukkatarralla, niin on enemmän näköiseni :)


Laivalta ostin värikkäitä sukkia. Pienestä asustekaupasta löysin keltaiset meikkipussit ja pieni värikäs meikkipussi on Myrornasta reilulla eurolla.


Minulla on tänään synttärit. Aamulla en asiaa muistanut herättyäni, mutta ihanat matkaseuralaiseni yllätivät minut laulamalla ja antamalla aivan ihanan lahjan. Sain itseommellut haaremihousut ja kortin. Ilahduin todella paljon!




Synttäreiden kunniaksi tein tänään kotiuduttua vielä pienen kirpputorikierroksen. Hakaniementorin kirppis oli tänään viimeistä kertaa. Ostin neljällä eurolla ihanan pyöreän pöytäliinan. Kierrätyskeskuksesta löytyi sininuppinen naulakko eurolla ja isompi naulakko löytyi tiistaina Metkasta kahdella eurolla. Näin samanlaisia isoja naulakoita Tukholmassa DesignTorgetissa ja niiden hinta oli yli 70 euroa!


Ruotsista en kankaita tällä kertaa löytänyt, mutta kankaita on tullut vastaan viime aikoina muuten. Vihreitä pussilakanoita löytyi kaksi Kierrätyskeskuksesta ja hintaa oli vain pari euroa kappale. Samoin ruskea apilakuvioinen maksoi pari euroa Kierrätyskekuksesta. Vaaleanpunainen kukkapussari oli Fidassa vitosella.


Syyskuun alussa sain kutsun mennä myymään Sisustusbloggareiden kirpparille Veturitalleille. En ollut aikaisemmin ollut myymässä vastaavassa tapahtumassa ja se oli oikein mukava kokemus. Tosin aina kun olen myymässä, niin minulla on paha tapa löytää muista pöydistä myös jotain ostettavaa. Nämä todella söpöt verhot maksoivat kympin. Olisi taas kiva saada tietää tämän kuosin suunnittelija, en ole ennen nähnyt kuosia.


Samaisesta pöydästä ostin myös ihanan oranssin peltipurkin kuudella eurolla.


Toissa viikolla Samaria-kirppiksellä tuli vastaan sydänkuvioisia hyllynreunusteippejä avaamattomia pakkauksia. Kaksi pakettia maksoi yhteensä neljä euroa. Ruskea avaamaton hyllypaperi on kahden euron löytö Kierrätyskeskuksesta.


Myös nämä värikkäät tyynyt ja pehmoukkelin olen kotiuttanut viime aikoina. Keltainen tyynyliina oli euron löytö Sisustusbloggareiden kirppikseltä, Marimekkokankainen tyyny kaksi euroa Metkasta ja pehmo 1,50 e Kierrätyskeskuksesta.



Nyt alkaa silmät painaa sen verran paljon, että täytyy mennä nukkumaan. Ihanaa ja värikästä alkavaa viikkoa kaikille!



6 kommenttia:

  1. No jo on löydöt!
    Tuollainen Tukholman kirppistelyreissu olisi ihana.
    Ja onnea synttäreiden johdosta!!!

    VastaaPoista
  2. Kivoja löytöjä. Ja minultakin onnea synttäripäivän johdosta ! Samoin mukavaa viikoa ja ihanan värikästä on ainakin sinulla :)

    VastaaPoista
  3. Onpas teillä ollut kivan kuuloinen reissu :) Ja ihastuttavan värikkäitä löytöjä olet taas tehnyt! Ja oi, mikä kasa Arabian kuppeja sulla tuossa alimman kuvan hyllyllä.. Oikea aarrehylly! Onnea synttäreiden johdosta!

    VastaaPoista
  4. Upean värikkäitä löytöjä olet tehnyt , onnittelut:) Veikeät nuo naulakot ja sitten jäin ihastelemaan tuota alimmaisessa kuvassa olevaa pöytäliinaa. Siinä on ihanan lämpimät ja herkulliset värit. Myöhästyneet synttärionnittelut ja mukavaa syksyistä viikkoa :)

    VastaaPoista
  5. Kiva kuulla kuulumisia :)

    Hienoja löytöjä taas. Tuo oranssipinkki piparkukka-pussari on ihan mieletön. Just huutelin sellaista, mut piti luovuttaa kun kipus vähän turhan korkeelle ;)

    Tota heppakuosia oon nähnyt toisessa värissä Lumppulassa. Tummansininen pohja ja hepat punavalkoisia. On kyllä mahtava <3
    Ihanaa hyllypaperia ja reunanauhoja. Mulla tuota samaa paperia sinisellä pohjalla ja reunusnauhaa ruskeana :)

    Nähdään pian <3

    VastaaPoista
  6. Kiitos vielä kerran ihanista täkeistä, jotka jäivät matkaani viime viikolla :)

    Ja mulla on muuten sulle haaste blogissani. Poimi haaste itsellesi, jos se tuntuu omalta :) Kyse on Liebster Award – haasteesta, joka on jo jonkin aikaa kiertänyt blogeissa. Blogissani on 11 kysymystä liittyen lähinnä sisustamiseen, mutta vähän myös elämään yleensä. Kivaa maanantaita :)

    VastaaPoista