maanantai 20. huhtikuuta 2015

Kevään merkit

Yksi varma kevään merkki on lisääntyvät kirppistapahtumat eri puolilla kaupunkia. Viikonloppuna kävin aistimassa tunnelmaa Helsingin Retro & Vintage Design Expossa. Voi että mitä aarteita Kaapelitehtaalla oli taas tarjolla!

Retrosiskon koju houkutteli luokseen ihanalla kojulla, jossa silmä lepää.

Uusi tuttavuus oli minulle Romua & Romantiikkaa myyjäpariskunta. Heillä oli myynnissä aivan mielettömän ihania peltipurkkeja. Lisäksi heillä oli muutamia todella kauniita retrokankaita.


Ostin Romua & Romantiikkaa kojusta yhden kauniin peltipurkin ja Raili Konttisen suunnitteleman Pirta kankaan:
Messuviikonloppuna oli myös sattumoisin Fidassa Mylläkkäpäivät. Kaikki puoleen hintaan -tarjous houkutteli minut Kaisaniemen Fidan ovesta sisään ja löysinkin värikkään froteemekon 5,40 e hintaan. Tämä pääsee rantamekoksi mökille:


Loppuviikolla huomasin Kyläsaaren kierrätyskeskuksessa useamman koulupulpetin, joilla oli hintaa vain kaksi euroa kappale. Paljon tuli muistoja mieleen omilta kouluajoilta, kun perjantaina yhtä pulpettia kotiin raahasin.


Viikonloppuna pulpetti sai auringonkeltaisen värin pintaan ja lisäksi liimasin kukkatarran kanteen. Nyt tämä toimii läppäripöytänä ja läppärin saa kätevästi pulpettiin piiloon, kun  se ei ole käytössä. Vanha  kotieläin aiheinen koulutaulu löytyi muutama viikko sitten Tampereen reissulta kolmella eurolla.


Kierrätyskeskuksesta löytyi myös noin viisi metriä pitkä räsymatto kympillä meidän keittiöön. Rakastan vanhoja räsymattoja!


Sunnuntaina otin nuorimman pojan mukaan ja kävin äänestämässä. Sen jälkeen suunnattiin vaalikahveille ystäväni luokse. Matkalla tosin poikettiin kelkarikirppikselle, joka pari kertaa vuodessa ilmestyy kotimme lähellä olevaan väestönsuojaan. Siellä oli tarjolla ihania antiikkitavaroita, mutta valitettavasti budjettini ei ihan riittänyt ostamaan mitään. Ja ihan hyvä niin välillä!
Oli ihana vierailla ystäväni kauniissa retrokodissa ja höpistä retrohullujen juttuja. Pikkuinenkin viihtyi ystäväni ihanassa keittiössä autoilla leikkien <3
Meillä on tapana tehdä vaihtareita ystäväni kanssa ja nämä ihanuudet lähti häneltä mukaani! Kiitos Viinu <3Kevät on kyllä niin ihanaa aikaa. Rakastan kun luonto herää vähitellen eloon.


Pojat ovat jo ensimmäiset leskenlehdet minulle poiminut. On hellyyttävää kun pienet tuo äidille kukkia silmät loistaen. Vielä kun saisi ne kukat varsineen :)


Iloa ja väriä kevääseen sekä alkavaan viikkoon <3

8 kommenttia:

 1. Ihania kuvia ! :) Mukavaa kun kävitte ! Värikkäitä päiviä myös teille ♥

  VastaaPoista
 2. Kiitos ihanista silmänilokuvista!!!
  Pulpetista tuli hieno! Ja ystäväsi keittiö on varsin viehättävä.

  VastaaPoista
 3. Oi että mitä aarteita noissa myyntipöydissä - hengästyttää :) Ja ihan mahtava tuo ystäväsi keittiö - ihana ruutulattia !

  VastaaPoista
 4. Toi Romua ja romantiikkaa oli mullekin uusi tuttavuus. Aattelinkin, että täytyy tehdä kesällä retki Lahteen päin, se kun on sillä suunnalla ja Retrosisko samoin. Näinkin jo ton froteehameen livenä, mut pakko vielä hehkuttaa: Ihana!!! Älä piilottele sitä mökillä, käytä joka paikassa. :-)

  VastaaPoista
 5. Harmi kun osuttiin eri päivänä messuille. Olisi ollut ihanaa nähdä! ♥

  Ja siis mikä froteehame! Aivan mieletön kuosi!!

  Tuo pulpetti-idea on aivan huippu. Täytyy laittaa harkintaan, jos saatais seuraavaan asuntoon tuollainen hommattua. Kiitos vinkistä! :)

  Ja siis kääk tuo ystäväsi keittiö! I-H-A-N-A!

  VastaaPoista
 6. Oi miten ihastuttavia kuvia:) Kivoja löytöjä olet tehnyt:) Ja ystäväsi keittiö on kyllä hieno!

  VastaaPoista
 7. Mulla on pulpetti ompelupöytänä, mutta miten en olekaan tullu ajatelleeksi sen maalaamista! Siinä taitaa olla projekti sitten kun johonkin isompaan asuntoon muuttaa ja on pihaa missä maalailla tunteella. :D
  Ens vkoloppunahan siellä on Hertsikan pihakirppis! Oon parina vuonna käyny mut tänä vuonna harmillisesti on muita suunnitelmia niin paljon ettei vaan kaikkeen ehdi. :/ Ehkä ens vuonna sit taas. Ja seuraavalle Kaapelin kirppikselle, milloin ikinä se pidetäänkin. :)
  Aurinkoisia kevätpäiviä!

  VastaaPoista