sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Helsinki Retro & Vintage Design Expo

Lauantaina suuntasin Kaapelitehtaalle, missä järjestettiin ensimmäistä kertaa kahden päivän mittainen Helsinki Retro & Vintage Design Expo. Toivon todella, että tapahtuma saa jatkoa! Paikalla oli noin 100 näytteilleasettajaa ja voi mitä aarteita pöydät notkuivat. Tarjolla oli lähes kaikkea, mitä retrohullu toivoa saattaa. Rahaa kyllä olisi tuonne saanut palamaan vaikka kuinka paljon, mutta asetin itselleni jo ennen tapahtumaa tiukan budjetin. Tässä muutama kuva messutarjonnasta.

Roomage - Vintage Interiors myi paikalla mm. vanhoja opetustauluja, lääkepulloja ja puisia juomalaatikoita:
Messuilla näin ensimmäistä kertaa elämässäni vaaleanpunaisen Mäkisen kuvastimen kukkapeilin. En tiennyt, että peiliä on valmistettu tässä värissä. Heti peilin nähdessäni tiesin ihmisen, jonka seinälle tämä kuuluu. Sunnutaina tapahtuneen muutaman puhelinsoiton ja viestittelyn kautta peili matkaa huomenna Lohjalle eräälle ihanalle retroystävälle. Peilin myi Wanha Tammitori Hyvinkäältä.Messujen yksi kauneimmista oli mielestäni lumppulastakin tuttu Retrosiskon osasto. Retrosisko todella panostaa tavaroiden kauniiseen esillepanoon. Tässä oli värimaailma niin täydellisesti minun makuuni, että huomasin osaston jo kaukaa!
Ostin kaksi punakeltaista kukkalasia neljällä eurolla kappale:
Kaikki näytteilleasettajat eivät olleet panostaneet esillepanoon, mutta pidin myös siitä, että joidenkin myyjien tavaroita pääsi penkomaan kirpputorityyliin. Silmänruokaa messuilla riitti paljon ja tiukan budjettini vuoksi paljon ihania tavaroita jäi vain vangittua muistoksi valokuviin.

Olenkin maininnut aikaisemmin blogissani muutamaan otteeseen, että retrokankaat ovat suuri heikkouteni ja niitä tältäkin reissulta tarttui eniten mukaan. Kankaita oli todella paljon tarjolla ja hinnat vaihtelivat eurosta useisiin kymppeihin. Minä keskityin kankaisiin, joita sai alle kahdella kympillä.


Edullisemmasta päästä oli keltainen sydänkangas, jota sain kolmella eurolla kahden kappaverhon ja yhden isomman palan verran:


Aikuisten pussilakana maksoi myös kolme euroa ja tälle minulla on tiedossa jo ompeluprojekti:


Keltaista pupukangasta löytyi lakanan verran ja oli edullinen siihen nähden, mitä näistä yleensä pyydetään. Maksoin kankaasta kymmenen euroa:


Pinkki pöytäliina maksoi myös kympin:


Tämä oli kallein ostokseni, mutta hinta jäi myös reilusti alle kahden kympin. Tämä kaunis liina pääsee meidän parvekkeen pöydälle:


Messut olivat mielestäni hyvin järjestetty ja kymmenen euron sisäänpääsymaksu oli myös melko kohtuullinen. Toivon todella, että tapahtuma saa jatkoa ja uskon, että yleisömäärää olisi mahdollista kasvattaa vielä entisestään. Lauantaina puolen päivän jälkeen messuilla oli kyllä ihmisiä, mutta minkäänlaista tungosta ei näkynyt missään. Se on tietenkin mukava asia messuasiakkaan kannalta.

Kaunista ja aurinkoista alkavaa viikkoa kaikille lukijoille!


14 kommenttia:

 1. Todella kauniita kuvia, kiitos niistä. Ja edullinen pupukangasostos, se on sitten söpö printti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Taika <3 Minulle tulee tuota keltaista pupukangasta eteen useammin. Haaveilen oranssista vielä :)

   Poista
 2. Näin kyllä tosta mainoksen, mut ei tullut miäleenkään lähtee Helsinkiin semmosen takia. Nyt harmittaa, eihän se Helsinki nyt missään ulkomailla oo, sinne pääsee junalla ja kaikkee. :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No näinhän se menee toisinpäin myös :D En ymmärrä miten se on niin vaikeaa matkata täältä kivoihin tapahtumiin maakuntiin..

   Poista
 3. Hei, kiva messuraportti, kiitos :) Jatkoa seuraa - julkaisemme seuraavan HRVDEn ihan lähiaikoina :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suuri kiitos järjestäjille! Hienoa että jatkoa seuraa, jään innolla odottamaan :) Kiitos :)

   Poista
 4. Höh minäkään en päässyt tuonne messuille, mutta onneksi tänne Hyvinkäälle tulee toukokuussa antiikkimessut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jatkoa kuulemma tulossa, niin tule sitten toisella kertaa! Täytyykin varmaan suunnata Hyvinkäälle toukokuussa :)

   Poista
 5. Ooh! Tässä ihmettelen, että miks mä en ollut tuolla...

  VastaaPoista
 6. Oiiih! Pääsin vasta nyt lukemaan tämän postauksen kunnolla. Tuonne minäkin olisin halunnut ehdottomasti. Toivottavasti tänne meillekin päin tulee tuollaisia tapahtumia lisää. Vaikka voisin kyllä täältäkin lähteä sinne, vaikka kyllähän matkalle sitten hintaa tulee kun junaliputkin ovat melko arvokkaita.
  Huippuostoksia sinulla taas kerran!

  VastaaPoista