tiistai 25. kesäkuuta 2013

Pupuja ja muita kankaita

Kävin maanantaina yksin Savonlinnassa hoitamassa erästä asiaa ja samalla livahdin vielä nopealle kirpputorikierrokselle. Odotukset eivät olleet kovin korkealla, koska kolusin kirpparit edellisellä viikolla läpi.

Olin jo aikoja sitten luopunut toivosta löytää 70-luvulla Anttilassa myynnissä ollutta pupukangasta. Pupukangas on todella haluttua retrokankaita keräilevien keskuudessa ja nettikirpputoreilla kankaasta joutuu maksamaan pahimmillaan jopa useita kymppejä. Kangasta on aikoinaan valmistettu ainakin punaisena, vihreänä, ruskeana ja keltaisena.

Maanantain reissulla päätin käydä taas Kierrätyskeskuksessa, koska sinne tulee päivittäin uutta tavaraa. En ollut uskoa silmiäni, kun kävelin kangasosastolle. Hyllyssä oli uudenveroinen keltainen juniorikokoinen pupupussilakana kahdella eurolla! Olen niin iloinen tästä löydöstä, että taidan omia tämän itselleni torkkupeitoksi, vaikka lapsille tätä aluksi olin ajatellut...


Ostin myös kaksi vähän hempeämpää kangasta, joiden kuvat olivat mielestäni hellyyttävät. Toinen on lakana ja toinen pussilakana. Nämä maksoivat yhteensä 3 euroa:Valkopohjainen kukkapussilakana on myös Kierrätyskeskuksesta kahdella eurolla ja pinkkipohjainen kukkakangas löytyi Linja-autoaseman rakennuksessa sijaitsevalta itsepalvelukirppis Kympintorilta:


Kympintorilta ostin myös kauniin vihreän pöytäliinan:


Muumityynyliina maksoi 2 euroa:


Kävin myös A-kirpputorin huonekalukirppiksellä Ilolankadulla. En ollut kyseisessä paikassa käynyt aikaisemmin. Paljon oli kaikenlaista, mutta tämä tuoli oli pakko pelastaa! Maksoin tästä vain kolme euroa:


Reissulla tuli vastaan paljon mieluisia tavaroita, mutta kaikkea ei voi ostaa.. Kierrätyskeskuksessa olisi ollut mielettömän hieno lastensänky. Minun olisi niin tehnyt mieli ostaa tämä, mutta päätin jättää jollekin muulle onnekkaalle, koska meillä näitä sänkyjä on jo kolme, eikä ole kuin kahdelle tarvetta...

 

Myös näitä hauskoja vaahtomuovielämiä oli myynnissä kaksi 1,50 e kappale. Kangaspäälliset olivat parhaat päivät nähneet, mutta näistä tulisi niin hauskoja uusilla kankailla. Meillä ei vaan näillekään ole enää tilaa, joten toivottavasti päätyvät hyvään kotiin:


Viimeistä iltaa mökillä vietetään helteessä. Järvi on aivan tyyni ja vesikin lämpeni tänään jo 23 asteeseen. Minusta on aina haikeaa lähteä täältä, mutta toisaalta ihana mennä välillä kotiin. Loppukesästä tulemme tänne uudestaan.

Yksi aarre löytyi vielä täältä mökiltä, vaikka olenkin jo aika tarkaan kaikki paikat tutkinut. Sukulaisemme siivosivat rantamökkiä ja olivat heittämässä vanhaa emalipesuvatia kaatopaikalle. Onneksi ehdin väliin. Sukulaiset muistelivat, että tämä on ollut käytössä jo isomummini aikoihin milloin minäkin kalavatina. Elämän jälki kyllä näkyykin, mutta kelpaa meidän kotiin. Järvipesu ei ihan vielä riittänyt puhdistamaan vatia.


En ole ennen nähnyt tätä kuviota missään emaliastiassa.


Kuvia tältä reissulta on kertynyt todella paljon. Näitä voi sitten talven pimeinä ja kylminä iltoina katsella ja muistella lämmöllä.


6 kommenttia:

 1. 2 euroo pupupussilakanasta! Mää pyärryn! Harmi ko savonlinnaan ei tuu ihan tosta vaan lährettyä, mää oon ettiny tollasta sänkyä, ei olis pahan hintanenkaan. Ja tosi nätti emalivati!

  VastaaPoista
 2. Ou nou! Kaks euroa jussikoista ja niin hyvässä kunnossakin vielä! :)

  VastaaPoista
 3. Kyllä olet ollut taas onnekas pupujussien ja muidenkin löytöjen suhteen! voi että tota sänkyäkin. Oon etsinyt meidän lapsille jo pari vuotta sänkyjä, mutta tuloksetta...mutta ei ne silti lattialla joudu nukkuun! ;) Tollasissa rumissa sängyissä vaan.

  VastaaPoista
 4. Kierrätyskeskus on aarreaitta! Mieletön tuuri pupujen kanssa, onnekas sinä!

  Tuolikin on kerrassaan valloittava, olis varmaan minunkin matkaan lähtenyt.

  VastaaPoista
 5. No huh, tuota pupulakanan hintaa! Onnittelut :) Ihan huippu löytö. En ihmettele jos pulssi hieman vaikka nousi, kun näit sen. Ja tästä sen taas näkee, että kirpuilla/kierrätyksessä pitäis käydä melkein joka päivä :D -apua....

  VastaaPoista