keskiviikko 16. heinäkuuta 2014

Tukholmassa

Reissulla yövyimme neljä yötä myös Tukholmassa, yksi yö menomatkalla ja kolme yötä paluumatkalla. Helteisessä Tukholmassa ehdimme vierailemaan Junibackenissa (jossa oli samaan aikaa muutama muukin ihminen...).Kävimme puistoissa syömässä Östermalmin ja Södermalmin kauppahalleista ostettuja eväitä..Kävimme myös muutamalla kirpputorilla, retrokaupoissa ja lelukaupoissa.

Yksi suosikkikaupoistani on Retro.etc. Putiikki myy uutta ja vanhaa retrohenkistä kodin sisustustavaraa. Kauppa löytyy osoitteesta Folkkungagatan 65 ja on ihan kävelymatkan päässä Viking Linen terminaalista.
Kirpputoreilla kävin Myrornassa, joka sijaitsee aika lähellä Retro.etc kauppaa osoitteessa Götgatan 79, Röda Korsetin kippiksellä (Östgötagatan 67 C) ja Emmauksessa (Peter Myndes Backe 8). Poikkesin myös yhdessä Stadmissionin liikkeessä Vanhassakaupungissa (Trångsund 8).

Vanhassakaupungissa on aivan ihana retrokauppa nimeltä Moderna Magnus (Storkyrkobrinken 14). Sieltä löytyy paljon mm. retroleluja, astioita ja valaisimia. Viime käynnillä tarjolla olisi ollut taas yksi suuri keltainen Atelje Lyktanin Bumling... Sellaisesta vielä haaveilen.


Vanhankaupungin suosikkikohteeni on myös lelukauppa Krabat (Stora Nygatan 21).Toinen ihana lelukauppa nimeltä Leksaksborgen löytyy Östermalmin kauppahallin vierestä (osoite Östermalmstorg 2). Sieltä ostin ihanan kukkakoristeisen pahvirasian. Kukat ovat samanlaisia, kuin kotonamme olevat 70-luvun kaakelitarrat.


Reissun jälkeen oli mukava levätä muutama yö kotona ja nyt loma jatkuu mökillä rentoutuen. Olen toivoton kirppishullu ja täälläkin olen taas kolunnut lähikirpputorit läpi. Niistä sitten taas seuraavaksi. Aurinkoa kaikkien viikkoon!

6 kommenttia:

 1. Ei voi olla totta - meillä oli juuri tuollainen löytämäsi kukkarasia lastenhuoneessa vielä vuosi sitten. Sitten esikoinen istui sen rikki (säilytimme siinä pikkuautoja). Ostimme sen 2007 Kampin Mokomarketista :)

  Arttu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska sattuma :) Tuo on kyllä niin hieno rasia, en tiennytkään että niitä on joskus Suomessakin ollut myynnissä.

   Poista
 2. Kiitos putiikkivinkeistä! Tekisi niin mieli lähteä Tukholmaan, ihana kaupunki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti on hyöty'ä! Tukholma on kyllä niin ihana kaupunki ja onneksi melko lähellä :)

   Poista