maanantai 27. tammikuuta 2014

Pieni kangasarvonta

Mietin aiemmin, että järjestän ensimmäisen arvonnan blogissani. Koska olen ollut kiireinen töiden takia ja sairastellut viimepäivinä, niin täällä on ollut hetken hiljaista.

Kävin kangasvarastojani läpi ja valitsin ensimmäiseen arvontaan palkinnoksi kolme kangaspalaa. Tämä pieni kangaspaketti pääsee siis jollekin uusiokäyttöön. Kankaat ovat vanhoja ja kierrätettyjä, joten parhaiten nämä soveltuvat pieniin ompeluksiin tai vaikka tauluiksi lastenhuoneen seinälle.

Arvonnan säännöt on yksinkertaiset:

1. Kirjoita kommenttiosioon, mitä tällä hetkellä etsit kirpputoreilta / onko jokin erityinen asia, minkä löytämisestä haaveilet?
2. Mikä on paras kirpputorilöytösi?

Arvon kangaspaketin vastanneiden kesken sunnuntaina 2.2.2014. Voittajaa kuuluttelen sitten täällä blogissa ja vaihdan yhteystietoja arvonnan jälkeen. Toivottavasti tulee edes muutamia vastauksia.

Tässä kuvat paketin kankaista:

Pala lakanavahvuista keltaista pupukangasta koko noin leveys 135 cm ja pituus 90 cm. Kangas on ajansaatossa ohentunut ja värit ovat haalistuneet, mutta kyllä tämä uusiokäyttöön kelpaa mainiosti:


Pala ihanaa viidakkokangasta, jonka värit ovat haalistuneet reilusti alkuperäisestä, mutta tästäkin saisi vaikka hienon tyynyn vielä lastenhuoneeseen.. Kankaan koko on leveys 105 cm ja pituus 65 cm:


Ja viimeisenä pala lempikangastani, Anneli Airikka-Lammin Finlaysonille suunnitelemaa Eläintarhaa. Tämä on leikattu joskus ilmeisesti verhoista, koska ylhäällä takana on ommeltu rypytysnauhaa. Tästäkin saa vaikka kauniin taulu lastenhuoneen seinälle. Kankaan koko on noin leveys 125 cm ja pituus 55 cm:


Kommentteja odotellen mukavaa alkavaa viikkoa kaikille!



40 kommenttia:

  1. Hei, kiva arvonta :) Etsin usein kirpparilta kaikennäköstä oleellista ja ei oleellista, kirppareiden suurkuluttaja. Nyt toivoisin löytäväni uuden keittiön pöydän ja vierashuoneen lipaston kierrätettynä. 2. Hyviä löytöjä on turkasesti. Viikonlopun löydöt viimeisimmät hyvät. Mutta ehkä muutama ikivanha kattila jonka olen löytänyt pöyristyttävän halvalla. Niin ja parin euron kelkka. Ja ihanat kengät. Ääk, en osaa päättää. Sanotaan en osaa päättää, lähes kokakerta uusi hyvä löytö. Sopiiko :)?

    VastaaPoista
  2. En ole arvonnassa mukana, kun lapsi on jo iso, mutta pakko on kommentoida, että kankaat ovat ihania...:)

    VastaaPoista
  3. Mie en etsi sen kummemmasti mitään erityistä kun käyn kirppareilla mutta on erityisen kivaa jos löytyy juuri vanhaa, ihanaa kangasta tai värikäs peltipurkki. Juuri nyt toivoisin löytäväni Stringhyllyn :)

    VastaaPoista
  4. Mä oon huono käymään oikeilla kirppareilla, mutta netin kirppispalstoja tulee koluttua... Etsin kotiin sisustustavaraa kankaista huonekaluihin, astioita, kirjoja, vaatteita varsinkin lapselle jne. 80-luvun My Little Ponyjen keräilijänä toivoisi joskus törmäävänsä niihin livekirpuillakin, mutta en ole koskaan nähnyt. Sitä kaikista suurinta löytöä ei ole vielä tullut vastaan, mutta kaikenlaista hienoa, tarpeellista ja mukavaa kuitenkin. Tässä arvonnassa kutkuttaa erityisesti tuo Eläintarha-kangas, se on yks munkin lemppareista :)

    VastaaPoista
  5. No nythän multa unohtu se paras kirppislöytö ja se on kaksi kaunista, vanhaa nojatuolia joista toinen kurkkii minua nytkin tuosta olohuoneen nurkasta.

    VastaaPoista
  6. Olen toivottoman hurahtanut Finellin emalikulhoihin, ja olisikin mahtavaa löytää edullinen kuviollinen kulho :) Mieleenpainuvin löytö on ollut 90-luvun uudenveroinen muumimuki, joka maksoi 5 euroa. Olin tuolloin teini-ikäinen, ja pakotettu kiertämään äitini kanssa erästä kirpputoria. Muistan mananneeni koko kiertelyn ajan isoon ääneen - niin tuskaa se silloin oli! :D Kun äiti ehti vihdoin kassalle, seisoin kädet puuskassa ja katselin ruovaa, joka laittoi juuri pöytäänsä tavaraa. Nappasin muumimukin käteeni ja huusin isoon ääneen "äiti, tää on ihan muumimukin näkönen, otaksää tän?". No, ottihan hän sen. :D Palkkioksi sain uudet skeittikengät, tuon ajan muotia. ;)

    VastaaPoista
  7. Voi mitä ihanuuksia! :) Mun mukaan kirppareilta lähtee useimmiten justiinsa retrokankaita. Pussilakanoita, verhoja, tyynyliinoja. Osan otan ihan käyttöön (välillä kyllä mietin, tarviiko ihminen ihan välttämättä 13kpl pussilakanoita..) ja osan silppuan ompeluksiin. :) Haaveena on oppia ompelemaan joku simppeli kesämekko. Ehkä jo ensi kesäksi opin. :)

    Paras löytö. Hmm.. Niitä on niin monia! :D Täkit, peilipöytä, kirjahylly, verhot, mekot. Päätä näistä sitten.. :)

    VastaaPoista
  8. Mä etsin kirpputorilta oikeastaan kaikkea, kunhan hinta on kohdillaan. Mutta erityisesti oon nyt koittanut etsiä monster high - nukkeja (joita ei ole tullut vastaan), lisäksi oon koittanut etsiä 50 luvun huonekaluja jotka olisivat hyvät hinta-laatu suhteeltaan mutta ei ole löytynyt sitä oikeaa vielä. Oon jättänyt monta kivaa tavaraa kirpputorille, koska nurkat ovat valmiiksi täynnä ja saa joku toinen löytäjän ilon :)
    Mutta jos joitain harkitsemiani kirjoja tulee vastaan, niin ostan. Jos tulee vanhoja my little ponyja, niin ostan tietysti :) Mulla on liikaa parhaita kirppislöytöjä, ei yhtäkään ylitse muiden olevaa. Antiikkinen sohvaryhmä facebook kirpparilta oli kyllä aika herkku löytö :P

    VastaaPoista
  9. Oih, mitä herkkuja palkintona! Kirpputoreilta etsin vanhaa tavaraa sisutukseen, mm. Peltikylttejä, vanhoja rekisterikilpiä.. Nappaan kyllä mukaani myös tällaiset herkulliset retro-kankaat, jos hyvään hintaan lähtee. Paras kirppislöytö on ehkä Arabian Finella kahvipannu täydellisessä kunnossa. :)

    VastaaPoista
  10. Ihana kisa,mahtava palkinto!
    Paras kirppulöytö taitaa olla kaksi kipaletta Finel kehrämukeja yht.vitosella.
    Tällä hetkellä en mitään erityistä etsi,kaikki värikäs kun osuu silmään,ne katsastan,puuttuvia emalimukeja tietysti aina toivon löytäväni :)

    VastaaPoista
  11. Erityisiä, säväyttäviä astioita ja vaatteitakin joskus. Ihania , itselle tärkeitä runokirjoja.
    Paras taitaa olla hulppean ihanat pitsiverhot.
    minni42@gmail.com

    VastaaPoista
  12. Vau mitkä palkinnot! :) Tällä hetkellä metsästän kirpputoreilta juurikin
    lasten retrokankaita ompeluksiin ja lasitavaraa. Paras löytöni on varmaankin Fauna-kulho kolmella eurolla :))

    VastaaPoista
  13. Kaikkea retroa ja kasarileluja sieltä tulee enimmäkseen etsittyä. Ja kankaita, vaikka enää ei tarvitsisikaan :D Paras löytö on ehkä mäkisen kukkapeili alle kympillä ja samalla reissulla löytyi vielä kauan kaivattu leipälaatikkoa parilla eurolla.

    VastaaPoista
  14. Hyvänen aika! Etsin myyrä- ja nukkumattikangasta ja just tota pupukangasta jota arvot. Mää käyn kirppiksillä paljon, mut en oo niihin vielä ikinä törmännyt. Luultavasti löydän niitä heti, kun mukulat on kasvaneet ohi lastenkankaista. Nyt on haussa myös koon 29 kuomat, talvikengat uhkaa jäädä pieniksi kesken talven.
    Paras kirppislöytö? Niitä on monta. Ensimmäisenä tulee mieleen tämä ja tämä.

    VastaaPoista
  15. Kauniit lasiesineet ovat olleet pitkään ensimmäinen juttu, johon silmät kiinnittyvät. Siihen liittyen löysin kerran Siivouspäivänä ihania Pioni-laseja eurolla kappale. En yleensä kyttää kovin tarkkaan "alihinnoiteltuja" löytöjä, mutta kyllä tuolloin ilahduin suuresti. Eniten ilahduttavat täsmälöydöt: "tätä juuri tarvitsin".

    VastaaPoista
  16. Ihana, ihana arvonta, mä niin rakastan noita retroja lastenkankaita! <3

    Kirppiksiltä en varsinaisesti metsästämällä metsästä mitään. Mutta tiettyjä kirjoja toivon löytyvän, edullista retroa, Marimekkoa, muumimukeja, lastenvaatteita, jotka on mun makuun (useimmat poikien vaatteet eivät ole :D). Joskus harvoin teen itsellekin vaatelöytöjä.

    Parasta löytöä vaikea nimetä, mutta ehkäpä juuri tietyt retrotavarat, jotka tulleet polkuhinnalla vastaan (tää ei ole kauhean yleistä pk-seudulla..)

    VastaaPoista
  17. Arvonnassa mukana.
    Käyn paljon kirppareilla, sillä etsin sieltä ensin melkein kaikkea mitä kulloinkin tarvitsemme. Retro ja maalaisromantiikka ovat kivoimpia löytöjä.
    Paras viimeaikaisin löytöni on tuliterä smokki, kengät ja paita (20e) pojalleni, jolla on ensi kuussa vanhojen päivä.

    VastaaPoista
  18. Etsin kirpparilta nukkekoti juttuja ja harvoin löytyy. Yhden kerran löysin puu valmiin hyllykön ja edullisesti oli aivan mykistynyt ja tietysti nalleja nukkekotiin etsi ja niitä on löytynyt edullisesti.. Munhan nukkekodin on nallukat vallaneet :)))

    VastaaPoista
  19. Voi kuinka herttaisia pupusia.

    Etsiskelen itse aina ja ikuisesti my little pony-leluja ja barbeja. Ensimmäisiä siksi koska ne ovat ihania ja muistuttavat minua lapsuudestani kaikkein parhaiten ja toisia siksi että nekin ovat ihania ja koetan löytää nimenomaan ne barbit jotka minulla oli lapsena ja jotka on nyt heitetty vahingossa pois.

    Paras kirpputorilöytöni... Ymmärrät varmaan että tällaiseen on niin vaikea vastata... Kenties sitten eräs hopeinen ja vanha rintakoru.

    VastaaPoista
  20. Ihana arvonta, tosi herttaisia kankaita! Minä etsin kirppareilta lähes kaikkea, kategoriani on tosi laaja; vanhoja ja retrotyylisiä tekstiileja, astioita, keittiötarvikkeita, koriste-esineita, huonekaluja, pehmoleluja koiralle jne. En osaa kyllä sanoa, mikä olisi paras löytö, varmaan joku sellainen mikä on pidempään ollut mielessä tai kuuluu jonkonkin sarjaan mitä keräilee. Ja sitten toki sellaiset, jotka löytää tosi edullisesti. Sanon nyt kuitenkin kaksi vanhan roosan väristä seinävalaisintani.

    VastaaPoista
  21. Herranmunjee! Mä oon todellakin mukana arvonnassa. Ihanaakin ihanampia kankaita!
    1.Tällä hetkellä suurimpana toivomuslistalla on Pomona/Tuttifrutti-purnukat, Mäkisen kuvastimen kukkapeili sekä nämä lasten retrokankaat. ♥
    2. Paras kirpputorilöytöni....tämä on kyllä vaikea. Ehkä viime kesän löytöni Tamara Aladinin keltainen kukkamaljakko. Myös muutamat lasten retrokankaat ovat niitä mieluisimpia löytöjä. ♥

    Terkkuja!

    VastaaPoista
  22. Ihana arvonta! Tällä hetkellä etsin kirpputoreilta retrokankaita (erityisesti nukku-mattia), emaliastioita ja vaatteita lapsille. Parasta kirpputorilöytöä on vaikea päättää...Löysin hiljattain itselleni retrokankaasta ommeltuja tunikoita kolme, euron kappalehintaan, hymyilyttäää vieläkin! t. Heidi

    VastaaPoista
  23. mukana arvonnassa. en oikeestaan kirppareilta etsimällä etsi mitn. tiettyä tällä hetkellä. mutta lasten vaatteet, halvat retrojutut tarttuu mukaan :) paras löytö...jaa-a, niitä on paljon. viimeisin varmaan ihan uuden veroinen retrokangas, olikohan hintaa n.50senttiä :D ja paljon oon löytäny kaikkee kivaa ihan lahjotetaan palstoilta, koreista jne. se oli kesällä aika hyvä löytö et löyty leikkimökki ilmasex ja talvirenkaat toiseen autoon 4 kahvipaketilla :)

    VastaaPoista
  24. Ihanat retrokankaat! Olen ehdottomasti mukana arvonnassa! Etsin kirpputoreilta muun muuassa vanhoja nukkekoti- ja retrojuttuja. Usein löydän sellaista jota en aikaisemmin tiennyt tarvitsevani ... :) Hyviä löytöjä minulla on paljon, esimerkiksi kartanomainen vanha kynttelikkö ja vanha soiva joulukirkko...

    VastaaPoista
  25. aah ihana arvonta! ja aah kuinka rakastan kirppiksiä! hmm.. yleensä en kattele mitään, sieltä vaan tarttuu aina jotain mukaan :) mut värikkäät kankaat, retrolelut ja vanhat kirjat lähtee aina mukaan ekana, jos sattuu löytymään..

    vaikee sanoo parhainta löytöä! niitä on niin paljon! mut kankaita ja leluja oon löytäny hirrveen halvalla!

    elina_myllykoski@hotmail.com

    VastaaPoista
  26. kirpparilla silmiini osuu lasten vanhat salkut, emaliset astiat, pikkulegot, nyt haluaisin löytää sylvanioita.
    paras kirppislöytöni on latvanaulakko ja
    hayn metalliset tuolit.

    paivi.pelk@gmail.com

    VastaaPoista
  27. Kirpputoreilla mukaan tarttuu pääasiassa kankaita ja leluja. Toki usein myös vaatteita ja huonekaluja, sillä ostaisin mielelläni kaiken käytettynä :)

    Parhaita kirppislöytöjä on paljon, mutta päälimmäisenä mielessä raikkaan oranssi, korkea, Orthexin pyykkikori, joka sulostuttaa kylppärissä.

    Emmi Sulokutri/ e_vasse@hotmail.com

    VastaaPoista
  28. Huikee arvonta! Himoan mökille kaminan liedelle Finelin emalipannua. Sen tarkemmin en osaa määritellä, ne on kaikki täydellisen hienoja (ja sikahintasia, vää). Kirppislöytöjä on jonkinverran, mutta yksi parhaista voisi olla vaikkapa raportti Tampellan Huomenta-kangasta (se sängyssä makoileva nalle), jonka joku onneton oli hinnoitellut euron arvoiseksi.

    VastaaPoista
  29. Kirppareilta katselen pojilleni lähinnä vaatteita ja tietysti pojat katselevat pikkuleluja :) --välillä vähän turhankin innokkaasti.. :) Mukava löytö on sellainen mitä juuri tarvitsee. Noin kuukausi sitten totesin miehelleni että pojista pienempi tarvitsisi toisenkin villahaalarin päiväkotiin.. no iltasella sitten pikaisesti poikettiin yhellä kirpparilla ja kas, siellä oli laadukas kunnon villahaalari (pieni paikattu rikkiö polvessa) hintaan 1e :)
    Hauskat kankaat arvonnassa ja osallistun mielelläni arvontaan.. t. Tiina S.

    VastaaPoista
  30. 1. Tietyt älppärit ovat ikuisessa haussa kirpputoreilta.
    2. Monia hyviä löytöjä, string-hylly 5€ hinnalla tulee ekana mieleen :)

    Osallistun arvontaan toki, pupukangasta ollaankin meidän perheeseen metsästetty ;) isontalonpoikii@gmail.com

    VastaaPoista
  31. oi onneksi kurkkasin tänne -pakko osallistua :)Tuo viimeinen kangas oli joskus meillä sängyn vieressä tauluna tai sitten päiväpeittona. En enää edes muista missä, mutta tuttu lapsuudesta, vaan ei enää löydy kotoani.
    viime aikoina en ole hirveästi kirpuille ehtinyt, mutta ehkä lähinnä kankaisiin ja astioihin katse hakeutuu, jos vielä sattuis jotain pirteää retroa olemaan, niiin :)
    Parhaita kirppislöytöjä ovat olohuoneen tapetit ja lamput, myös muutaman retromman tunikamekonkin olen käyttöön kirppiksiltä löytänyt.
    t. Peppi Pikku-ketun puuhamaasta

    VastaaPoista
  32. Tuo Finlaysonin eläintarha on suosikkini. Etsin kirpputorilta vaatteita, kivoja astioita, käyttötavaraa mökille...
    Parhaita löytöjä ovat varmaan olleet erilaiset retrokankaat.
    flight(at)luukku(piste)com

    VastaaPoista
  33. Kiva erilainen arvonta tämä :) Kirppiksiltä tartuu mukaan monenlaista, ihan laidasta laitaan, eikä etsitä mitään tiettyä. Parhaat löydöt olleet varmaan huonekaluja ihan. Meillä on koko koti aika pitkälle kirppislöydöin sisustettu. Sellaiset ovat ihan parhaita, mitä saa kotona tuunata mieleisekseen, hioa, maalata...Ollaanpa löydetty pihalle hieno puutarhatonttukin kirrpikseltä :D Paras löytö ehkä tuo iso vitriinikaappi. Rähjäinen oli kuin mikäkin, mutta nyt kunnostettuna on monen vieraan kadehtima eivätkä millään meinaa usko että hintana oli alun perin vain muutama hassu euro ;)

    teekoo81(ät)gmail.com

    VastaaPoista
  34. Kirppareilta etsin kaikenlaista, käyttövaatteista huonekaluihin, unohtamatta ihania kankaita. Parhaita kirppislöytöjä ovat varmaan juuri ihanat kankaat. Tuon alimman kuvan kankaan löytymisestä kirpparilta olen haaveillut. Punaiset pikkusiskojen vanhat verhot löytyy, mutta muita värejä olen yrittänyt etsiä. =)

    VastaaPoista
  35. arvonnassa mukana no ikuisuus projekti etsiä meidän poku kirjaa.. ei oo vielä tärpännyt.. ja paras löytö taitaa olla aika moni,, yks ainaki pienet kangaspuut

    VastaaPoista
  36. 1. Etsin kirppareilta pääsääntöisesti kivoja lastenvaatteita, kankaita ompeluksiin (juuri retroja ehkä eniten, mutta myös muita) sekä sisustusjuttuja (tällä hetkellä esim. emalimukit innostaa). Avoimin silmin yritän kulkea, mutta usein sitä fiksaantuu ripeästi etsimään jotain tiettyjä.
    2. Monia hyviä löytöjä on tullut vastaan. Hauskimpia kuitenkin täsmälöydöt, kun on juuri samana päivänä huomannut tarvitsevansa jotain ja sitten se kävelee edullisesti kirpparilla vastaan, vaikka normaalisti sellaisia ei ole ollut. Tälläinen on ollut esim. laadukas käyttämätön villabody edullisesti juuri suosikkivärissäni ja oikean kokoisena toki :) Kerran löysin myös yhteensä 9 e:lla yli 5 m käyttämättömiä lasten retrokankaita (mm. Tampellaa).

    VastaaPoista
  37. Tällähetkellä etsiskelen keittiöön verhoja, mieluiten jotain keltasävyistä. Myös vauvanvaatteet on hakusessa keväällä syntyvälle piiperöiselle =) Kirpparilta on kyl löytöjä kertynyt mut nyt ehkä kaksi viimeisintä parasta ovat Kalevala Korun hopeinen Perniön sormus 2€ ( löytyi rihkamakorupussista) ja Paapun sininen roikkuva hymy 0,2€ ( Lumppulassa samaan aikaan oli huudettavana samanlainen ja se meni hintaan 35€) Jos arpaonni osuu kohdille niin laita vaan suoraan sähkäriä kun olen nykyään semmoinen lahopää että olen huomenna varmaan unohtanut osallistuneeni arvontaan =D piia-sa@hotmail.com

    VastaaPoista
  38. Etsin kirppareilta lapsille vaatteita ja leluja sekä ihania retrokankaita. Tällä hetkellä kiikarissa erityisesti pupukangas :) Paras löytöni on myyräkankaiset verhot halvalla, mikä ei Helsingissä ole itsestään selvyys..
    Leena

    VastaaPoista
  39. Kirppiksiltä etsin lapsille vaatetta tai urheiluvälineitä ja muuten sisustukseen kaikkea Arabian astioista, talonpoikaishuonekaluista retrolamppuihin. Viimeaikojen paras löytö on Arabian Ali-kahvikuppisarja pullalautasineen viidelle hengelle 35 eurolla.

    VastaaPoista