sunnuntai 20. lokakuuta 2013

Syksyn kirppiskierroksilta

Nukkekotiprojektin jälkeen olen aloittanut kolme uutta projektia ja ne pitävät kiireisinä. Kuvaan ne tänne sitä mukaan, kun saan valmiiksi. Ideoita on päässä taas liikaa ja aikaa niiden toteuttamiseen liian vähän! Käsillä tekeminen on ihanaa. Näpertely on terapeuttista varsinkin kun ulkona alkaa olla pimeää ja kylmää. Helsingissä on ollut jo ensimmäiset räntäsateet, mutta maahan ei ole vielä jäänyt lunta. Syksy alkaa olla pitkällä ja lähikauppaan on tullu jo joulukalenterit myyntiin.

Kuvasin viime viikkojen kirppislöytöjä ja mukaan mahtuu myös pari ilmaislöytöä. Minulla on yksi vakiopaikka, josta olen tehnyt jo lukuisia mahtavia löytöjä ilmaiseksi..
Viimeksi pelastin kaksi pientä peltistä kukkaruukkua, jotka koristelin teipillä. Kaktukset täytyy vielä istuttaa:


Samasta paikasta löysin ihanat leppäkerttumukit. Onneksi nämä ei mennyt kaatopaikalle! Näistä tulee myös kivat kukkaruukut, koska reunoissa on sen verran halkemia, että juomakäyttöön eivät sovellu:


Myös Arabian Minni-muki pelastui kaatopaikkakohtalolta:


 Mukin pohjassa on piippuleima:


Ihana pussilakana maksoi 1,50 e Kyläsaaren kierrätyskeskuksessa. Tämä tuo kesän mieleen:


Parvekkeen syyskukille löytyi kiva kori kirpputori Metkasta. Kori maksoi 3,50 e:


Koristekaalin emalivati oli vain 0,20 e Kyläsaaren kierrätyskeskuksen ulkopihalla:


Iso kirsikkakuvioinen emalivati ei kyllä ollut kovin halpa Mäkelänkadun Hesyn kirppiksellä, mutta toisaalta tämä nyt oli niin hyväkuntoinen, että pääsee sitten jouluna viimeistään kunnolla käyttöön. Maksoin kulhosta 20 euroa ja onneksi rahat päätyy eläinten hyväksi tehtävään työhön:


Vauva sai jokin aika sitten uudet petivaatteet. Huutonetistä ostin kalliilla myyräpussilakanan, mutta kissatyynyliina maksoi vain 0,20 e kirpputori Metkassa:


Lasten kaksi peltihyrrää maksoivat yhteensä neljä euroa ja helistin vain 0,20 e. Raitakuvioinen hyrrä on Kirpun torilta ja muut Kyläsaaren kierrätyskeskuksesta:


Hesyn kirpputorilta löytyi vanhat maustepurkit lasten leikkikeittiöön. Pyyhin ne vain ulkopuolelta ja annoin lasten leikkeihin:


Seuraavalla kerralla olen huolellisempi ja muistan tutkia myös sisäpuolen. Seurauksena oli tämä:


Olen nyt innostunut entisestään tutkimaan kirpputoreja nukkekodit mielessäni. Viimeisin nukkekotiprojekti on saanut vähän täydennystä niin kirpputoreilta kuin omista kaapeista.
Alakertaan kylpyhuoneeseen löytyi käsienpesuallas, joka on oikeasti metallinen kynttilänjalka väärinpäin käännettynä:


Kylpyhuoneeseen löytyi kirppikseltä pieni keltainen parfyymipullo. Mattoina lattialla on ommeltavat kangasmerkit, joita löysin ompeluhuoneen laatikosta:
Alakerran eteiseen löysin laatikoistani vanhan rikkinäisen taskukellon seinälle:


Eteisen kaapin päällä on kirpputorilta ostettu puuauto (0,10 e) koristeena ja lastenrattaat olen joskus ostanut Amsterdamin reissulta kirpputorilta:


Amsterdamin löytöjä on myös keittiön syöttötuoli:


Lastenhuone alkaa olla jo liian täynnä leluja, mutta tämä hauska pieni bensa-asema oli vielä pakko laittaa auton seuraksi. Bensa-asema löytyi yhden kirpputorin romukorista:


Lopuksi toivotan iloista ja onnellista alkavaa viikkoa kaikille lukijoille! Ei anneta pimeyden lannistaa.2 kommenttia:

  1. Toi Kyläsaaren kierrätyskeskus vaikuttaa aika hyvältä paikalta! Tarviikin siellä poiketa kun seuraavan kerran joskus eksyy Helsinkiin. Harmi, että Valtterin kirppis lopetettiin -se oli usein vkoloppujen kohokohta kun vielä asuin kaupungissa. Ja voi että sun nukkekotiprojekti on ihana! :) Voin vaan kuvitella sen tunteen kun sieltä pikkutavaralaatikosta löytyy jotain sopivaa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista :) Olen huomannut, että maanantai on yleensä erityisen hyvä päivä käydä tuolla Kyläsaaressa!

      Poista