lauantai 3. elokuuta 2013

Retrokauppoja Tukholmassa

Tukholman reissulla tuli vastaan muutama ihastuttava retrokauppa. Yksi entuudestaan minulle tuttu kauppa Retro Etc. sijaitsee ihan lähellä hotelli Scandic Malmenia. Retro Etc. myy vanhoja astioita, lamppuja ja kodin pientavaroita. Lisäksi valikoimassa on myös uutta tuotantoa kuten Koloni Stockholmin ihania tuotteita.  Kaupan omistaja Karin Carlbank on yhteistyössä graafisen suunnittelija Lotta Külhornin kanssa suunnitellut Koloni Stockholmin tuotteet.

Kauppa löytyy osoitteesta Folkungagatan 65 Södermalmilla ja on kävelymatkan päässä Viking Linen terminaalista. Aukioloajat on  ma-pe kello 11.30-18.30 ja lauantaina kello 11.00-16.00. Valitettavasti tämä on ainoa kuvani koko kaupasta, joten katsokaa yllä olevasta linkistä lisäkuvia.


Koloni Stockholmin tuotteita voi ostaa myös Suomesta mm. Coloren nettikaupasta. Retro Etc.n valikoimasta löytyi mm. lasinalusia:


Kungsholmenin (Tukholman kaupunginosa) suunnalla kävellessämme eteen tuli ihana vanhojen tavaroiden liike Kungsantik, jonka ikkunan ohi kävellessä huomasin kankaita. Poikkesin sisälle ja löysin juuri edellisenä päivänä myyntiin tulleen Marjatta Metsovaaran Venetsia kankaan, jonka värit ovat upeat ja pituutta kankaalla on reilusti yli kaksi metriä. Kangas on aarteeni, enkä uskalla koskea siihen saksilla. Ehkä tämä päätyy koristamaan makuuhuonettamme:


Kungsantik löytyy osoitteesta Kungsholmsgatan 4 ja liikkeen internetsivut osoitteesta www.kungsantik.com.


Yksi parhaimmista löydöistäni oli Moderna Magnus, joka sijaitsee Vanhassakaupungissa. Kauppa on oikea taivas retrotavaroiden ystäville ja valikoimassa on toinen toistaan upeampia astioita, kankaita ja leluja.

Myös nukkekotiharrastajille kaupasta löytyy erittäin laaja valikoima kalusteita ja muita nukkekodin tavaroita:
Jos minulla olisi paljon rahaa, olisin ostanut tämän suuren auringonkeltaisen Atelje Lyktanin Bumling valaisimen:


Oransseja pienempiä Bumling valaisimia oli myös myynnissä:


Myös tällaiset Ikean tuotantoa olevat vanhat oranssit muovituolit kelpaisivat minulle. Näitä löytyi myös Kungsantik-liikkeestä:


Minun löytöni Moderna Mangnuksesta olivat Marjatta Metsovaaran iso kangas...


..sekä ihanat keltaiset muovimukit 60-70-lukujen taitteesta:


Olisin halunnut ostaa kaupan tyhjäksi. Nyt tiedän, minne suuntaan seuraavalla Tukholman reissulla ensimmäisenä!

Moderna Mangnus löytyy osoitteesta  Storkyrkobrinken 14, Gamla Stan. Kauppa on vielä elokuun ajan auki maanantaista lauantaihin kello 12-19. Syksyisin, talvisin ja keväisin liike on auki ainoastaan lauantaisin kello 12-17. Katso lisätietoja kaupasta www.modernamagnus.se

Näiden kolmen kaupan lisäksi muitakin vastaavia kauppoja varmasti löytyy, mutta aika oli rajallinen. Ensi kesänä etsin uusia kohteita näiden lisäksi! Minulla jäi aikaa myös muihin kohteisiin kirpputorien ja retrokauppojen lisäksi. Seuraavaksi kirjoitan muutamasta muusta mukavasta menovinkistä Tukholmassa.


9 kommenttia:

 1. Oiii, ihanaa! Kiitos vinkeistä :) Suunnistan parin viikon päästä Tukholmaan ja entuudestaan oli tuttu vain tuo Retro,etc, joten noissa muissakin sinun vinkkaamissa paikoissa täytyy vierailla. Ja vielä sitä seuraavaa päivitystä odotellessa ;)

  VastaaPoista
 2. Mä en enää kestä katella näitä sun kuvias...

  VastaaPoista
 3. Mitä tuo Venetsia maksoi, jos saa kysyä! Upea kangas <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi apua, miten en ole tätä kysymystä ikinä huomannut, anteeksi! Venetsia maksoi noin 30 euroa, oli aika kallis, mutta olisi voinut olla vielä tuplasti kalliimpi! Toivottavasti joskus huomaat tämän vastauksen <3

   Poista
 4. Löysin blogisi sattumalta ja tykästyin heti!!!!! Satutko muistamaan, paljonko tuo keltainen Bumling maksoi? Entä oranssit?

  Arttu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kivaa että pidät blogistani :) Bumlig valaisimet taisi olla jotakin 200 eurosta ylöspäin, keltainen varmaan vielä reilusti kalliimpi. Ne on hintavia kyllä, mutta joskus vielä säästän rahaa ja hankin tuollaisen keltaisen tai oranssin :)

   Poista
 5. Terve! Kiitos tiedosta ja nopeasta vastauksesta! Tori.fi:ssä oli pari tuollaista jotain 300 euron hujakoilla, joten edullisia nuo siihen verrattuna ovat! Olemme menossa Tukholmaan kahden viikon päästä, niin käymme tsekkaamassa paikan. Keltainen Bumling on vaimon pitkäaikainen haave. Vaimo bloggailee tekemisenmaku.blogspot.fi

  Arttu

  VastaaPoista