keskiviikko 5. marraskuuta 2014

Kaappivanhus

Minulla on ollut pari viikkoa pöytä kirpputori Metkassa Hämeentiellä ja olen niin tyytyväinen myyntituloihin. Mutta sitäkin enemmän olen tyytyväinen löytöihin, joita olen Metkassa tehnyt. Ihana ystäväni Viinun valoa blogista lähetti minulle muutama päivä sitten viestin, että Metkassa olisi kauan etsinnässä ollut keittiön astiakaappi. Epäröimättä juuri hetkeäkään, pyysin häntä varaamaan kaapin minulle ja täällä se nyt meidän keittiötä sulostuttaa...


Onhan tuo elämää nähnyt ja aikaisemmin haaveilin, että heti kun tällaisen löydän, maalaan sen auringonkeltaiseksi. Mutta en kyllä vielä raaski, kaappi on minusta niin ihana myös tällaisena.


Sisukset kaipasivat puhdistusta...
Tein pientä pikatuunausta Metkasta kolmella eurolla löytyneellä hyllypaperilla:


Ja näillä muilla papereilla, jotka kangashuoneen kätköistä löysin.. Erilaisia yhdistelmiä kokeilin, mutta kaikki ei päässyt heti käyttöön..
Yläkaappiin sijoitin tee- ja kahvikupit.
Pikkulokerikotkin sai uudet paperit. Näihin laitan teevalikoimat säilöön:
Alakaappiin mahtuu hyvin ruokatarvikkeet. Alakaappi sai väliaikaisen suojan Tigerin sinisävyisestä hyllypaperista:


Tavarat kaapin päällä hakevat vielä paikkaansa, ja kukkatarrat ovat kiinni vain sinitarralla. Mutta kaappi on hyvä toistaiseksi näin.


Olen tehnyt Metkasta myös kaksi ihanaa kangaslöytöä. Tämä lilasävyinen vanha kangas maksoi kolme euroa ja nyt se on toistaiseksi keittiömme seinällä uuden kaapin vieressä. Taidan kyllä leikata tätä vähän pienemmäksi ja tehdä taulun:

 
Toinen kangaslöytöni on tämä aivan mielettömän kaunis Anneli Airikka-Lammin Tampellalle suunnittelema kukkakangas. Tätä on valmistettu useassa värissä, mutta koskaan aikaisemmin en ole kirpputorilla kuosiin törmännyt, vaikka kangas on ollut aikoinaan myyntimenestys! Maksoin tästä kahdeksan euroa:


Olen parissa muussakin blogissa huomannut, että sininen väri on alkanut miellyttää muidenkin silmää. No niin on käymässä täälläkin! Silti rakastan edelleen lämpimiä sävyjä, kuten oranssia ja keltaista.

Voimia ja hyvää mieltä marraskuuhun <3

22 kommenttia:

 1. Ihana kaappi ja vielä ihanamman näköiseksi sen tekee nuo hyllypaperit, astiat ja purkit!
  Nuo kankaat on ihan huippulöytöjä!

  VastaaPoista
 2. Oi, se on täydellinen ja olet tehnyt siitä vielä niin kauniin, oman näköisesi ! <3
  Ihana tuo Anneli Airikka-Lammin suunnittelema kangas . Itse en ( vielä ainakaan ) sinistä näe kotonani mutta tuossa on kyllä herkulliset väriyhdistelmät !

  VastaaPoista
 3. Voi herranjestas miten sympaattinen astikaappi, upean värinen! <3 Ja kuten edellä kommentoineet sanoivat, purkit, hyllypaperi ja kukkatarrat kruunaavat sen :) Tuo varmasti kaivattua valoa ja iloa tähän muuten niin synkkään marraskuuhun.

  T. uusi lukijasi Riikka
  http://ripakintturetrohuuruissa.blogspot.fi

  VastaaPoista
 4. OOh! Ollaan etsitty vanhempieni keittiöön juuri tuollaista kaappia jo tovi, mutta eipä niitä täällä nurkilla majaile. Nyt kun näin tuon sinun kaappisi, niin nyt alkoi tekemään mieli itsellekin tuollaista! Ihanasti olet sen jo tuunannut. Täytyykin lähettää sulle sinne jotain täytettä. ;)

  Ja oih ja voi tuota Anneli Airikka-Lammin kukkakangasta! Toi on just sitä mitä minäkin olen etsinyt. Meidän lähellä on yhden talon eteisessä tuota kangasta ja se näkyy tielle kun siitä kävelee ohi. Mä aina kuikuilen sitä kangasta kun oon lenkillä talon ohi. Hehee! :)

  VastaaPoista
 5. Tuo kaappi ON hieno juuri noin... elämää nähneenä!

  VastaaPoista
 6. Hieno kaappi, ihania tavaroita ja värejä :) Oikein silmän ILOA <3

  VastaaPoista
 7. Voi mikä kaappi! Värikin on hyvä, meillä on mökillä samansävyinen :)

  VastaaPoista
 8. Nyt on taas paikallaan semmoset suurieleiset huokailut kaiken ihanuudesta. Mun vuokra-asunnossa on vähän vastaava astiakaappi ja on kyllä harmi, ettei sitä saa mukaan kun täältä muuttaa pois. Tai enpä mä ole kysellyt -niin oletan kuitenkin. :)
  Hyllypaperit on kanssa pop. Eipä aavistanut aikanaan, että nekin nousee uuteen suosioon.

  VastaaPoista
 9. Teitpäs siitä kauniin! <3 ai että! Upea juttu, et löysi teille :)

  VastaaPoista
 10. Aivan mieletön kokonaisuus, niiiin kaunis, niiiin kaunis <3

  VastaaPoista
 11. Aivan ihanaa väriterapiaa kaamosaikaan, kaappi ja kaikki! Saako kysyä, että missä hintaluokassa tällaiset liikkuu? Olen haaveillut omaan pirttiin jotain vastaavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näiden hinnat liikkuu 100 eurosta jopa neljään sataan. Mutta alle satasellakin voi saada, jos on hyvä tuuri. Joku myi täällä meidän kierrätysryhmässä tuollaisen valkoisen viidellä eurolla. Vähän harmitti, kun en ollut oikeaan aikaan koneella... Minusta neljä sataa on jo aivan liikaa näistä, koska kaappeja on aikoinaan valmistettu joka pirttiin ja niitä myös aika paljon maaseudulla vielä on. Malttia, löydät kyllä vielä omasi, uskon niin :)

   Poista
 12. Kiitos kaikille kommenteista, niitä on aina mukava lukea!! :)

  VastaaPoista
 13. Oi että mikä ihanuus tuo kaappi! juuri tuollaisesta itsekin haaveilen:) ja ihanuuus mitä kangaslöytöjä:)

  VastaaPoista
 14. Ooh, lisää huokauksia tulee täältä.

  VastaaPoista
 15. Kirpputori Metka on tuttu paikka. Paljon maksoit kaapista? Todella hieno. :)

  VastaaPoista
 16. Hieno tuo vanha emännänkaappi, meillä on vähän samaa mallia. Nyt se on puhdistettavana ja raaputeltavana, hiiret olivat tehneet kolon yhteen oveen.
  Teillä on niin ihanan värikästä tummelmaa kodissanne.

  VastaaPoista
 17. Hei kaikille, meille muutti tällä viikolla tuollainen kaappi-ihanuus. Juuri samannäköinen, mutta valkoiseksi maalattu. Alkuperältään ollut vihreä. Tori.fi -sivulta sen bongasin ja hinta oli 240 e, mielestäni kohtuullinen. Kaapin tulo saa aikaan sen, että tänään muuttuu olohuoneen ja keittiön järjestys uusiksi, kun sovitan kaapin tulevalle paikalleen. Järjestelen siihen astiat, kynttilät ja kaapin päältä saa vihdoin oman paikkansa rakas nalle-vanhus (48 v.). On meillä kivat kaapit, Oranssi Omena, sulla ja mulla :). t. Anne

  VastaaPoista