torstai 5. joulukuuta 2013

Joulukuusi tuli taloon

Hakaniemen torilla oli eilen myynnissä viidellä eurolla pieniä joulukuusia. Yleensä kuusi tulee meille vasta aatonaattona, mutta nyt tein poikkeuksen, koska meillä on edessä juhlien täyttämä viikonloppu. Koristelin kuusen lasten kanssa näillä viime jouluna tekemilläni värikkäillä joulukuusen koristeilla:


Joulukuusen valokuvaaminen on mielestäni todella haastavaa..


Latvatähden sijasta tässä kuusessa on latvakukka. Joulukuusen kukat tein tällä viikolla fimo- ja kernimassasta. En ole ennen tehnyt askartelumassatöitä ja totesin, että näiden kukkien tekeminen massasta oli aika vaivalloista. Näitähän voi ihan hyvin askarrella myös vaikka paperista tai huopalevyistä.

Styroxpallojen ympärille olen kieputellut kangassuikaleita ja kultanauhaa:Sydämet on todella helppoja ompelutöitä, joissa ommel saa näkyä reilusti:


Pitkä koristenauha on tehty värikkäistä puuhelmistä:Lupasin näyttää lopputuloksen piparkakkujunasta. Nämä leivonnaisjutut ei todellakaan ole erityisalaani. Taapero oli kuitenkin innoissaan, joten kelpaa. Idean tähän sain naapurilta, jonka lasten kummitäti oli tehnyt todella upean piparijunan. Alkuperäinen oli todella hieno luomus tähän minun junaan verrattuna:


Vaunun kyydissä matkustaa piparkakkunalleja ja kirahvi karkkikuorman kanssa:


Joulupukki ja muori on löytynyt joskus kirpputorilta:


Juna koristaa nyt hetken lastenhuonetta. Saimme viimein tällä viikolla kiinnitettyä lastenhuoneen seinään uuden leluhyllyn. Pelastin hyllyn syksyllä kaverin keittiöremontista kaatopaikkakohtalolta.


Taapero oli tehnyt ihanan tontun meille kerhossa joulukoristeeksi.


Viikonloppuna juhlimme molempien lasten synttäreitä, joten niiden valmistelu on täällä täydessä käynnissä. Vaapukka oli ommellut söpön jouluviirin ja muistin, että minun on kanssa täytynyt jo pidemmän aikaa ommella viiri. Tein tällaisen pikaisen juhlaviirin ompelemalla värikkäisiin kartonkipaloihin kangaspaloja.


Nyt on edessä sitten kolme päivää juhlia!

4 kommenttia:

 1. Oo, mikä juna!! Mahti:)) ps. mullakin on ollut lapsena tuommonen apina joka istuskelee tuolla ylähyllyllä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Joo noi monchichi apinat on niin kivoja! :)

   Poista
 2. Ihanan retroista joulutunnelmaa :) Hei, laittaisitko sun osoitteen tulemaan: melutalossa@gmail.com. Haluaisin lähettää sinulle pienen palan erästä kangasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi ihanaa rakastan kankaita ja yllätyksiä :) Laitoin osoitteeni sun sähköpostiin. Ihanaa, odotan innolla :)

   Poista