maanantai 8. huhtikuuta 2013

Kevätsiivous

Vanhan sanonnan mukaan uusi lumi on vanhan surma ja nyt todella toivon, että sanonta pitää paikkansa! Olen pikkuhiljaa aloittanut kevätsiivouksen kotona. Hirveä määrä tavaraa on taas lähdössä kiertoon. Kuka tätä tavaraa meille oikein kantaa.... No minä tietenkin.

Viime viikon perjantaina Kyläsaaren kierrätyskeskuksesta löysin ilmaisosastolta vihreän Mäkisen kuvastimen käsikukkapeilin. Tällaista olen etsinyt! Peili on rikki, mutta ajattelin teettää siihen jossain vaiheessa uuden tilalle. Pieni sininen kukkapeili maksoi 0,20 e. Sen alkuperä tuskin on erityinen, mutta peili on söpö:


Ystäväpariskunta sai muutama viikko sitten vauvan. Kun kävimme vauvaa katsomassa, poikkesin samalla reissulla pikaisesti Olarin kirppiksellä. En saisi nyt tuhlata yhtään, mutta Erik Koldin pieniä keltakukkaisia rasioita en voinut vastustaa. Nämä maksoivat 2,50 e kappale ja olivat täynnä pikkutavaroita, jotka laitoin lähes kaikki heti kiertoon.


Arabian vanhat kahvikupit ilman tasseja maksoivat euron kappale:



Olen aloittanut kevätsiivouksen ja aion karsia tavaraa paljon. Ihan hävettää, millaiseen kuntoon ompeluhuoneeni oli päässyt.



Viikonloppuna tein suursiivouksen ompeluhuoneessa ja laitoin samalla seinään vähän tapettia. Nyt täällä voi taas toteuttaa projekteja kunhan vain aikaa löytyy. Karsin paljon kankaita, vaikkakin niitä täytyy vielä käydä läpi. Suurin osa kankaista on ostettu vuosien mittaan kirppareilta. Retrokankaat ovat suurin heikkouteni:



Riihimäen lasitölkeissä on hyvä säilyttää mm. helmiä:



Nalle tuli meille joskus Kannelmäen Aino-kirppikseltä:


Tapetteja ja papereita on kertynyt sekä kirppareilta että sisustuskaupoista mm Tanskan reissuilta:


Kaavojen säilytykseen sopiva oranssi kukkakuvioinen kansio maksoi kierrätyskeskuksessa 2 e ja punaiset kukkakansiot Samaria shopista 0,50 e:


Kirppiksiltä löytyneissä matkalaukuissa säilytän kaikkea pientä:


Ompeluhuoneen oveen liimailin tarroja. Norsutarroja ostin Tigerista:



Vaikka lunta sataa, niin onneksi parvekkeella alkaa olla kesäisen lämmin aamupäivän auringossa. Pääsiäisen alla mummo toi meille narsisseja ja innostuin siivoamaan parvekkeen  kevätkuntoon. Kesäisin meidän parveke toimii lisähuoneena.


Taaperolla on oma parveketuoli. Minulla oli lapsena tällainen sininen. Kuvan tuolin ostin viime kesänä facebookin Retro&Romu ryhmästä:


 Parvekkeelle on alkanut kertyä emalikippoja ja kuppeja:




Kaikkein eniten odotan, että nuo lumet sulaisivat. Haluan viimein päästä tämän varjon alle lueskelemaan nurmikolle!


En taida olla ainoa, joka odottaa kesää...



17 kommenttia:

  1. Mikä näky tuo vaatekaappisi on! En ole tainnut koskaan nähdä vastaavaa. Ja siis positiivisessa mielessä uskomaton näky :O Onpa sinulla kadehdittavat varastot! Raaskitko ikinä käyttää noita ompeluksiin?

    VastaaPoista
  2. Tällasten kuvien katselu käy kyllä ihan hyvänmielenterapiasta! Ihania kankaita! Mä vielä haaveilen ompelu- & askarteluhuoneesta -vuokrakaksioon ei aivan sellaista mahdu. Mulla on pieni hylly kankaille ja kummasti tuntuu että niitä joka kirpparireissun jälkeen on muutama enemmän ja tila alkaa loppua kesken.. :D

    VastaaPoista
  3. Aah, kylläpä mää taas nautin näistä kuvista! Ja ehkä vähä kadehdinkin... :-)

    VastaaPoista
  4. Taika kyllä mä joitain välillä raaskin:) Mutta osaa on vaan niin vaikea alkaa silppuamaan... Toi meidän vaatehuone toimii mulle sellaisena terapiahuoneena, siellä on kiva puuhastella ja välillä vaan tuijotella noita kirkkaita värejä. Annakristiina heti kun kuulin, että meidän tässä asunnossa on vaatehuone, innostuin että nyt saan oman projektihuoneen. Tuo vaatehuone ei ole kovin suuri, mutta ajaa hyvin asian :) Mulla on paha tapa hamstrata kauniita kankaita ja oltais pulassa, jos tota huonetta ei olisi. Ihanaa Maija että nautit, koska hyvää mieltä näiden kuvien on tarkoitus levittääkin <3

    VastaaPoista
  5. mitä kaikkea ompelet kankaista? olisi kiva nähdä tarkemmin kuoseja?

    VastaaPoista
  6. Oiii. IHan mielettömästi sinulla ihania esineitä, astioita ja KANKAITA :)
    Ihanien kankaiden silppuaminen on tosi vaikeaa itselle, siks tuntuu että niitä vaan kertyy, odottamaan sitä THE juttua.

    VastaaPoista
  7. Apua, miten ihana ompeluhuone!!! Tuo tapetti ja kankaat ja paperit, kaikki!!! ♥

    VastaaPoista
  8. Anonyymi: mä olen aika amatööri ompelija, joten ompelen lähinnä lapsille leluja ja joitain sisustusjuttuja omaksi iloksi. Haaveena on kyllä oppia esimerkiksi vaateompelua, mutta kyllä sitä vielä ehtii opettelemaan, kunhan lapset vähän kasvavat :) Voin jossain vaiheessa kuvailla noita kankaita tarkemmin. Peppi: kaikkea sitä meille kertyy, kun kiertelee noita kirpputoreja. Olen myös kavereille ja sukulaisille sanonut, että mitään tavaraa ei saa heittää pois, ennen kuin mä olen nähnyt ne :D

    VastaaPoista
  9. Ompa inspiroiva työympäristö.

    VastaaPoista
  10. Mä täällä TAAS huokailen ihastuksesta! :)
    Ootko koska ostanut ton norsutarran Tigerista? Ei oo näkynyt meidän kaupassa. ;D

    VastaaPoista
  11. Outi joo ne norsut ovat sellaisessa isommassa seinätarra-arkissa, jossa on myös muitakin kukikkaita elämimiä, kuten kirahveja ja virtahepo, kenguru jne. Ostin ihan tässä kuukauden sisällä noi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, niitä ei ole sitten ollut meidän Tigerissa. :( Mutta niissähän kuulemma onkin vähän eri tuotteet eri liikkeissä. Noi tarrat olisivat olleet myös mun mieleen.

      Poista
    2. höh :( Mutta ehkä niitä saattaa jossain vaiheessa tulla myös sinne!

      Poista
  12. Aivan todella inspiroiva tuo ompeluhuone. Hyrrhyrr! Monesti sitä ajattelee kun hankkii ja haalii hienoja tavaroita, purkkeja ja säilytysastioita että ne pitää laittaa esille eikä komeroon, mutta onhan siinä järkeä! Kuka sanoo, että työhuoneen tai komeron pitää olla ikävä paikka, ei missäännimessä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hosuli näin juuri :) Sisustan sillä ajatuksella, että minähän niitä huoneita ja komeroita katson, joten ne voi olla myös kivan näköisiä, vaikka ei vieraille näkyisikään kaikki. Tuo meidän vaatehuoneeseen tekemäni ompeluhuone on juurikin sisustettu itselle sellaiseksi inspiraatiohuoneeksi, vaikka se kooltaan onkin pieni :)

      Poista