torstai 28. helmikuuta 2013

Vauvan retrovaatteet

Vauva on yli kaksi kuukautta vanha ja ensimmäiset vaatteet alkaa käydä pieniksi. Aidot 70-luvun lastenvaatteet ovat meillä kovassa käytössä vauva aikana. Saa nähdä mitä pojat tykkää isompana, kun katselevat omia vauvakuviaan..

Suurin osa vaatteista on löytynyt joko kirpputoreilta tai netin myyntipalstoilta. Harvemmin enää löytyy edullisia 70-luvun vaatteita kirppareilta, mutta välillä käy tuuri. Nämä vauvan kasvua vielä odottavat froteiset haalarit ja potkuhousut olen löytänyt äskettäin Hakaniemen Fidasta ja Kirpun Torilta:


Ennen vaatteet tehtiin kestämään kulutusta. On uskomatonta miten hyvin näissä vanhoissa vaatteissa on värit säilyneet. Sääli miten halpaketjujen vaatteet tuskin kestävät yhdellä lapsella! Kaatopaikat ovatkin pian täynnä vaatelumppua. Ymmärrän kyllä myös hyvin, kuinka nämä vanhat retrot ovat kauhistus hillitymmän tyylin ystäville.

Minä sitten vuoden päästä haikeudella kierrätän näitä meidän vaatteita jollekin toiselle retrovauvalle. Ehkäpä kuitenkin rakkaimmat säästän vielä muistona poikien vauva-ajasta..

Sinisiä ja vihreitä retroja:


Punaisia:Keltaisia:


Ruskeita:


Tämä ihana yöpuku löytyi äskettäin Arabianrannan kierrätysryhmän kautta, mutta on jäämässä jo pieneksi:

6 kommenttia:

 1. Voi, tulin hyvälle mielelle :)

  VastaaPoista
 2. Aivan mahtavan ihanaa! Meilläkin on jonkin verran noita oikeasti vanhoja vaatteita, mutta nää on kyllä niin <3

  VastaaPoista
 3. Kiitos kommenteista :) Ihanaa että kuvat tuo hyvää mieltä!

  VastaaPoista
 4. Nuo vanhat vauvojen vaatteet on kyllä niin nättejä! Meilläkin on niitä jonkin verran, mutta ei lähellekään noin paljon kuin sulla! Täältä meiltä päin löytyy todella vähän kirppareilta retrovaatteita lapsille.

  VastaaPoista
 5. Ihania vaatteita, olispa vauva ja tuollasia vaatteita :)

  VastaaPoista