keskiviikko 19. syyskuuta 2012

Roskakaapin uusi elämä

Tässä projektissa ei kaikki mennyt niinkuin Strömsössä, mutta hyvä siitä silti tuli. En todellakaan ole mikään ammattilainen näissä jutuissa ja intoa minulla riittää reippaasti enemmän kuin taitoa. Projektit on kivoja, siksi niihin aina ryhdyn. Kesällä pengoin pariin otteeseen enoni vanhan talon vinttiä. Talo on aikoinaan ollut isovanhempieni asuttama ja vintille on vuosikymmenien saatossa kertynyt aikamoinen tavaramäärä..

Silmäni osui tähän vanhaan keittiön alakaappiin, jossa toinen puoli on palvellut halkolaatikkona ja toinen roskakaappina. Nähdessäni kalusteen ajattelin, että tuosta saisi hienon säilytyskaapin leluille lastenhuoneeseen. Kaappi vaati hieman kunnostusta, koska sisältä se oli todella likainen ja maalit alkoivat lohkeilla toisen oven pinnasta. Enollani ei ollut mitään sitä vastaan, että tämä muutti meille. Ensin ostin ajatuksissani maalipesua. Eihän sillä mitään maaleja pois saa... Takaisin rautakauppaan ostamaan maalinpoistoainetta...


Maalinpoistoaineen annoin vaikuttaa yön yli ja hikisen rapsuttamisen jälkeen tulos oli näin kaunis...


Tässä vaiheessa luovutin. Kaapissa oli kolme kerrosta maalia ja päätin, että minua ei haittaa, vaikka lopputulos on epätasainen. Lastenhuoneen kalusteet saakin näyttää vähän lasten tekemiltä :)


Niinpä seuraava vaihe oli pohjamaalaus.


 Ja sitten viimein auringonkeltaista maalia ensimmäinen kerros pintaan.
Ja kuten näkyy, toinenkin kerros täytyi vielä maalata. Sisältä kaapista tuli näin siisti huolellisen puhdistuksen ja maalauksen jälkeen:
Ja lopputulos:Taustalla näkyvä puukangas toimi inspiraationa kaapin koristeluun. Olen löytänyt kankaan viime keväänä 10 eurolla Hakaniemen Fidasta. Minulla on tuollaista Tanskasta ostettua omenapuupaperia, joista leikkasin kaapin puukoristeet. Pienet mummot kaapin ovissa on jonkun ruotsalaisen 70-luvun kankaan kuosista. Olen joskus ottanut ruotsalaisesta retrolehdestä kankaan kuvasta värillisen valokopion ja nyt sitten leikkelin siitä nuo kaksi mummoa kaapin koristeeksi. Kuvat kiinnittin decoupageslakalla, mitä saa mm. Tiimarista.


Alla vielä lähikuvia koristeluista:Ja niin pääsivät pehmolelut valtaamaan laatikon:


2 kommenttia:

  1. Aivan mahtava paikka pehmoleluille! Meilläkin olisi tarvetta tuollaiselle säilytyskaapille. :D

    VastaaPoista
  2. Joo tämä toimii kyllä hyvin pehmolelujen säilytyksessä! Noita kun on kertynyt jo ihan järkyttävän paljon... :)

    VastaaPoista